Vađenje akumulatora - AKKU-a

Vađenje akumulatora - AKKU-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Evo već je vrijeme malo zahladnilo, akumulator mi je slabiji pa sam mislio malo da ga pregledam da vidim je li suh da dospem one destilovane vode i sl., ako nista ne pomogne uzimam drugi naravno.
Ali interesuje me nesto drugo, bilo da ga budem vadio radi pregleda ili budem novi ubacivao, pitam se smijem li to sam raditi, odnosno smiju li se ova vozila (konkretno PASSAT 2003,god) ostavljati bez izvora struje (bez akumulatora), hoce li se poremetiti rad ecu, ili neke druge elektronike ili sl.? Da li postoji neki vremenski period koliko moze biti bez akumulatora?

Član
Poremeti ti se raspored radio stanica:icon_biggrin:

Odeš kod električara da ti pri promijeni priključi pomoćni akumulator;)

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Poremeti ti se raspored radio stanica:icon_biggrin:

Odeš kod električara da ti pri promijeni priključi pomoćni akumulator;)

Pa znam i ja da će električar sve riješiti. :lol:
a interesuje me smijem li bez tog pomoćnog akumulatora ostaviti vozilo neko vrijeme?

Član
Ako ti radio stanice nisu bitne, onda možeš:lol::lol: Isto je 5 minuta ili 3 godine.

vw je to, nema puno struje ni opreme:D

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Ako ti radio stanice nisu bitne, onda možeš:lol::lol: Isto je 5 minuta ili 3 godine.

vw je to, nema puno struje ni opreme:D

Zela nemoj zezat, stvarno mi treba adekvatan odgovor, ok? ;)

Član
Ozbiljan sam. Mijenjao sam aku na pugu 407. U servisu je bilo podešeno automatsko paljenje svijetala, postavke jezika, gašena su upozorenja za ne vezanje pojasa itd.

Zbog tih postavki bi skidanjem akumulatora one bile izgubljene te je zbog toga prikačen pomoćni. Pretpostavljam da kod tebe nije ovakav slučaj, te slobodno možeš skinuti stari akumulator. Već sam ti spominjao šta ćeš izgubiti.

Ok? :icon_biggrin:

Član
jel to hoces ti da ga spojis na 220V ?? :lol:

nece mu nista bit, samo ako ti je npr. orgilan radio, onda ce ti preci u SAFE mod.. i sl. gluposti... ;)

IGY

Član
pa upali auto ostavi ga da radi, skinu akku, provjeri to sve vrati ga skopcaj i zdravo zivio :D

Na ECU nece uticati nista samo kao sto su drugi rekli radio sa code-om ce se zakljucati....itd uglavnom nece nista vazno poremetiti

Član
Ok ljudi, hvala svima na odgovorima. Znaci da u sustini se nista bitno nece promijeniti ako ga otkopcam sa klema.
Moze tema na lock dobio sam odgovore.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.