Uvoz

Uvoz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
E ovako,ne znam da li je neko postavljao slicnu temu...ali me zanima nacin carinjenja robe..tj konkretno novih felgi kupljenih u Holandiji.Znaci cijena je 400€ i koliko bi nasi momci na carini uzeli dodatno.Ukoliko je neko upucen hvala na pomoci;)
 
Član
To bi onda ispalo 1050km koliko vidim...hm....Da li se predaje racun ili oni odredjuju vrijednost...?? Tanak sam u ovoj temi:icon_rolleyes:
 
Član
Dodjes na granicu i prijavis robu za carinjenje. Das račun i platis na račun carinu i porez, koji mislim da iznose kao sto rece HONEY 11+17.
 
Član
Al ko ti ih uvozi...ako ima njihovu vizu moze i na njihovoj granici ih odjavit pa uzmes ovdje povrat poreza...tako da te malo skuplje izadje samo...jer je kod njih manji porez nego kod nas...
 
Legend
Na auta je 15+1 =16 + 17% PDV, tema je vec bila jednom.
Sto se tice ostale robe to nisam siguran.
 
Član
Uvozi mi prijatelj koji ide stalno za Holandiju pa bi ih kamionom prevezao.

Das račun i platis na račun carinu i porez

E na ovo sam mislio,jer nisam znao da li oni recimo odredjuju vrijednost felgi da ne bi procijenili dosta veci iznos nego sto jesu.Ista procedura je kad se tretiraju i kao polovne,recimo da su prljave ili slicno?
 
Član
hm... a jesi li razmisljao da stavis neke sranje celicne (kupis na otpadu) predjes granicu a neko nek ti do granice doveze te nove , pronadjes obliznjeg vulkanizera i vratis se u bosnu ko covek :)
 
Član
ako ih dovlachish kamionom nemoj ih prijavljivat ko nove zamasti ih i isprljaj a ako imash nekog vani nek uzme na njihovom otpadu bezze felge samo radi rachuna il rachun za felge plati recimo 50 eura i proci cesh glat ;)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top