Uvoz guma iz Slovenije

Uvoz guma iz Slovenije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ne bih to sa porezom ni meljao, koga je briga za tu sitnicu...Mene samo interesuje kako ce oni biti "sigurni" da to niko nece "otvoriti" do BiH? Kad kamion sa robom ide preko grane onda se carinsko uze plombira...Ne znam kakva je situacija sa stvarima koje se prevoze u autu?:icon_question:

Član
a koja je to guma 90€ kod nas? r13:icon_rolleyes:
ja placao bf goodrich 235/75-15 po 205KM znaci nekih 105€..u zenici...tako da mi nije bas jasno kako su te tvoje 13-ke tako skupe
il je cijena u KM:icon_rolleyes:

175 / 50 R 13 (ljetna) ti u najjeftinijoj varijanti kosta 176 KM....Dok recimo 195/50 R15 kosta 96 KM...13" niskoprofilna guma je raritet i pravi se u malim serijama zato je cijna tako visoka...Ako neko moze nabaviti jeftinije, bujrum neka ponudi :cool:

OK hvala, mada sam zvao i pitao sve moguce i nemoguce firme od TZ do Banja Luke i svugdje ista prica...Ili pricaju gluposti ili kazu cijenu od koje ti ispadne slusalica iz ruku :icon_mad:

Eh sad to bez poreza, nije ni bitno, manje vise...Usteda na 4 gume je cijelih 160 KM ako je tacan cjenovnik, jer ipak je star 8 mjeseci....

I ja se nadam jer mi je frka da to sto prije nabavim...Gume koje trenutno imam na autu su dosta potrosene i kad kisa padne scene su za voziti a jos nemaju zastitni rub za felgu pa valja max paziti....Sutra ako Bog da sabah zorom ih zovem da vidim sta i kako....Hvala jos jednom:cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.