uvoz auta - tocnije " povrat poreza "

uvoz auta - tocnije " povrat poreza "

BHT Ovisnik
pozdrav,imam u planu kada prodam jettu uvesti iz Njemacke sebi auto,nekada do ljeta,trazio bih focusa 1.6 16v 2002g,malo intezivnije bih pogledao u hamburgu i okolici,te frankfurt i okolica,u dosta autokuca-dilera se moze naci (kao AS KRAMAR u nas) zanima me da li se za auto kupljeno kod njih moze dobiti povrat poreza ili to samo u ovlastenoj auto kuci FORD ,ako moze kakva je procedura i to,zanima me zbog budzeta,jer -19% nije malo ,a porez,carina i homogenizacija znam kako ide...

hvala:cool:

Član
Samo od fizičkog lica ne možeš dobiti povrat poreza , od svih ostalih može. Znači važno je da je pravno lice(firma)
A povrat dobijaš kad završiš svu proceduru u BiH , tj. da je vozilo izvezeno iz EU.

MTR

Član
djordjep je napisao(la):
Samo od fizičkog lica ne možeš dobiti povrat poreza , od svih ostalih može. Znači važno je da je pravno lice(firma)
A povrat dobijaš kad završiš svu proceduru u BiH , tj. da je vozilo izvezeno iz EU.

u zadnjih 6-7 mjeseci ne mozes dobit ni od koga povrat osim ako ne kupujes kamion , ili mozes u slucaju da ostavis kapare 2000 eura pa kad vratis izvozne papire ovjerene da je auto napustilo EU dobijes lovu nazad .
pa nisu ni gore ljudi pasli travu , oni trguju od 1950 a mi tek zadnjih 5-10 godina ;)

BHT Ovisnik
cuo sam svasta zato pitam,od susjeda prijatelj je uvezao passata 2008-o,kupio ga u ovlastenoj auto kuci VW u Njemackoj i dobio je povrat poreza,pa me tocno zanima od koga mogu

MTR

Član
ps. srednja cijena dobrog Ficusa 2002-2003 godiste ti je gore od 3000-4000 EUR .

braco mila , znaju oni sta mi mozemo uvest a sta ne , malo pretrazite pa se uvjerite sami auto joje se ne moze uvest kosta npr. 1000 , slijedece koje se moze uvest kosta 3000 pa vi sad vidite

CoL3 je napisao(la):
cuo sam svasta zato pitam,od susjeda prijatelj je uvezao passata 2008-o,kupio ga u ovlastenoj auto kuci VW u Njemackoj i dobio je povrat poreza,pa me tocno zanima od koga mogu

hehehe , ne dobije on povrat vec auto kuca , on moze dobit samo smanjenje cijene za preracunati iznos Mwst-a od 19 % , auto kuce gore odjave auta i kalkulisu koja su za izvoza , ono sta valja ostavljaju a ono sto ne valja prijavljuju za izvoz i automatski im se refundira iznos , e sad nece ni jedan to rec vec vas navlace pa ako popusite foru on dobar par milja eura ;)

BHT Ovisnik
moze se stogod naci,gore kada odem bas malo pratim auta,vikendom s ujakom i po autokucama bih inace isao,mogao bih od ujaka dobiti audia b5 2001 2.5TDI za 2500€,al nezz dal se moze uvesti,a i onako ne bih tako nekog diesela koji vele trosi,vec bih na ovu opciju + plin,a bila je dobra i ponuda za golfa 4 1.9tdi,crvena 2001 isto mislim,od susjede im,prvi vlasnik za 2500€,dala ga pod staro auto kako li vec ide za te novce pa uzela golf 6,al moja guzica u golfa nece i da je jeftiniji:D
kada bih mogao taj povrat poreza ostvariti trazio bih stogod oko 2700€ +/- , ne trazim auto da mi na satu bude 30 000km,s obzirom na tu godinu,normalna kilometraza je i 230 000,a nezz kako je taj za passata to dobio,al znam da je -19% ostvario

Član
dobro pogledajte tacho-sat ;) upravo u vijestima kako je policija digla bandu koja je po njemackoj/austriji/svicarskoj manipulisala tacho-satove vracali km. u 30% rabljenih vozila km-stand vise nije original.

Član
Kad je moj stari uzimao BMW dobio je povrat novca i to nekako nemoguce :cool:..Mislim covjek mu je na slijepo snizio cijenu auta iako auto nije izaslo iz EU i onda je moj stari covjeku poslao papire postom da bi taj covejk dobio novac od drzava kako li vec :cool:,,Mogao je moj stari ne poslati papire pa bi taj covjek bio u minusa dosta ;)

Auto je kupljeno u autu kuci koliko ja znam..A mislim da imas povart novca i kad je auto prva ruka..Samo nemoj kupiti autu u turaka ;) ;)

BHT Ovisnik
aha ahaa,nesto se ne sjecam,al jel ima neke fajde od nekog obrazca EUR1 ili kako li vec....

Član
CoL3 je napisao(la):
aha ahaa,nesto se ne sjecam,al jel ima neke fajde od nekog obrazca EUR1 ili kako li vec....

http://www.carinskatarifa.com/faq/faq.asp?829
(na brzinu nadje za HR no u sustini)
EUR 1

EUR 1 je obrazac kojim se potvrđuje podrijetlo robe. Ispunjava ga pošiljatelj, a ovjerava carina prilikom izvoza. Potvrde o podrijetlu robe potrebno je pribaviti ako je to predviđeno ugovorom sa stranom osobom, propisima strane države ili hrvatskim propisima. O podrijetlu robe ovisi hoće li se na određenu robu u izvozu primjenjivati niže (preferencijalne) stope carina ili se na nju uopće neće plaćati carina. Podrijetlo robe može biti povlašteno ili nepovlašteno. Nepovlašteno podrijetlo robe znači samo da je roba hrvatskog podrijetla te nema nikakvih povlastica za inozemnog partnera. Povlašteno podrijetlo robe je ono na temelju kojeg inozemni partner ostvaruje određene povlastice pri uvozu. Ako je prema međunarodnim sporazumima o povlaštenoj trgovini predviđeno da robu pri izvozu prati potvrda o podrijetlu robe EUR.1, tu potvrdu izdaje nadležna carinarnica.