Uklanjanje zadnjeg brisaca?

Uklanjanje zadnjeg brisaca?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Krenuo sam da radim kompletnu restauraciju karoserije, medjutim, kada sam rasklopio auto uocio sam da nema skoro nista veliko da se radi jer korozije gotovo i da nema. Stvar koja me je alarmirala na ove radove jesu vrata prtljaznika (gepek). Oko zadnjeg brisaca imam tragove korozije i mogu reci da je zahvatila veci deo unutrasnjeg lima na gepeku. Ovo sve potice od brizgaljke za pranje zadnjeg stakla i losih dihtunga oko brisaca.
Zbog estetike (citaj osvete) planiram da uklonim zadnji brisac, e sada me zanima vase misljenje.... da li ce mi ovo ruglo zatrebati kasnije?

Početnik
ne znam sto bi ti kasnije zatrebalo,ja svoj zadnji brisac nisam upalio 2 puta u godini, ne znam sto ce i tebi..bitno je da radi grijac sajbe kad zamagle stakla :D:D

Legend
jbg,zna fino biti bez brisaca,al kad zimi po snijegu i bljuzgi zalijepi pa smrzne nazad...zna valjati

mozes npr izvaditi motor i polugu,i kupis plasticni čep za zeljezne cijevi tog promjera,stavis,silikoniras i lakiras ak hoces svejedno...,i ako se pokajes,hoces opet da vratis brisac lako ti je

017.jpg

Član
eeeeee, vidis brate.... to je mnogo dobra ideja, bas si me obradovao ovakvim savetom....
Hvala ti puno! ;)

Ja sam ga sa velikim zadovoljstvom uklonio i nikad se nisam pokajao...Na vecini vozila truhne taj dio, a i gotov nikada ne gledam kroz zadnju sofer sajbu, pa iako je prvljava ne brine me mnogo...Zavari to fino i rijesi se belaja ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.