UHVAĆEN: Novi Seat Leon Cupra R

UHVAĆEN: Novi Seat Leon Cupra R

Član
2.jpg

Seat uveliko priprema najljuću verziju modela Leon koji u imenu sadrži dodatak, Cupra R. Večini dobro poznat naziv, posebno ljubiteljima Seat-a. Fotografije pokazuju Cupru R koja je zamaskirana ispod karoserije modela Leon FR, a dosta komponenti će dijeliti sa pomenutim dvojcem VW Golf i Audi A3.

Prvenstveno tu mislimo na istu MQB platformu, s tim što će motor kod modela Cupra R biti neznatno slabiji od Audija S3 (300KS). Snaga motora nove Cupre R će biti 280KS koja će se serijski prenositi na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog mjenjača. Naravno, sve je ovo mnogo bolje u kombinaciji sa diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem. U opciji je dostupan i sedmostepeni DSG automatski mjenjač sa duplim kvačilom. Svakako preporuka prilikom kupovine.

5.jpg

Ostale slike na linku ispod.

TURBO PORTAL:
http://turbo-portal.com/index.php/automobili/automobili/fotografisano/802-uhvacen-novi-seat-leon-cupra-r

treba im neko javiti da im auspuh treba biti isti na obje strane.otici ce ovo u serijsku proizvodnju, pa jadni oni :D

vala mi nesto..previse slican braci iz koncerna, gubi svoju osobnost, kakvu je leon imao u prethodnom )jos uvijek aktuelnom) modelu..

Član
Meni nije nesto posebno na izgled... iako sam 2007 bio veoma zagrijan da kupim tadasnjeg novog leona zbog izgleda koji je bio na vrhu;)

Član
odlicno izgleda, da zanemarimo ove auspuhe, iako su trebali i to srediti kao ozbiljan brand...
meni ljespi od golfa mnogo, s audijem bi ga birao...bas super uradjen auto;)

Član
AnDel je napisao(la):
odlicno izgleda, da zanemarimo ove auspuhe, iako su trebali i to srediti kao ozbiljan brand...
meni ljespi od golfa mnogo, s audijem bi ga birao...bas super uradjen auto;)

Jel' stvarno mislis da ce biti onakve rore kad krene serijska proizvodnja ?

Član
joj vladice jesu bukvalac, pa normalno da nece biti, nego kazem kad su ga komplet skrojili kako treba sta im je falilo da i te rore urade u fullu ;)