ugradnja veceg interkulera, golf GTI??

ugradnja veceg interkulera, golf GTI??

pitanje cijevi rijeseno, sad me interesuje ko ima iskustva sa ugradnjom veceg ic-a na cetvorku 1.8t,, fabricki ic je 21 x 21 cm,, a ovaj sto ja mislim ugradjivati je 48 cm
sad me interesuje vise kakve su posljedice valjda ce bolji ucinak biti cim ima vise hladnog zraka,, a ugradnja manje vise jer cu sutra izmjeriti prostor,,

, interesuje me ko u sarajevu radi dobro sa cijevima da mi napravi cijev za interkuler,,
u pitanju je cijev sa slike,, koja je u sredini pljosnatog oblika,, a na krajevima normala okrugla,, dobio sam broj od momka sa stupa,, pa cu njih kontaktirati koliko je sutra,,
problem je sto je ova cijev nabijena tj iskrivljena, ispravljena je koliko se moglo ali je nna sredini ostalo suzenje, koje negativno utice na vucu,,svi savjeti dobrodosli, pogledacu jos po otpadima za originalnu ako slucajno naleti;)

Uploaded with ImageShack.us

Početnik
RE: Ko pravi, ugradjuje i sl. cijevi od interkulera?

a sta nemoze obicni komad cijevi od inox-a odgovarajuceg promjera.??

pa ne znam drug, ako se stavi obicna okrugla cijev, kakav ce efekat na turbinu imati, da li ce biti normala sve,,
sad kad bi se mogla napraviti kao originalna od inoxa nije bitno od cega bilo bi dobro;)

origialna cijev ima pljosnati dio, zbog toga ne znam kako bi se okrugla cijev ponasala,,

Početnik

bucky_mb@yahoo je napisao(la):
pa ne znam drug, ako se stavi obicna okrugla cijev, kakav ce efekat na turbinu imati, da li ce biti normala sve,,
sad kad bi se mogla napraviti kao originalna od inoxa nije bitno od cega bilo bi dobro;)

origialna cijev ima pljosnati dio, zbog toga ne znam kako bi se okrugla cijev ponasala,,

Sve ce biti normalno jer ona jeste spljostena ali je "tanja" kako da se izrazim.Ugl nece ti ni smanjiti ni protok zraka niti ista.Stoga slobodno cijev istog promjera kao ta pljosnata na krajevima i mirna bosna ;)

Početnik

pa stavis komad i probas nista te nekosta,ali msm da nemoze lose uticat,jer sa tom pljosnatom ogrinalnom fakticki dobijas restrikciju u usisu,a znamo sta je restrikicja i zasto sluzi..pitanje je samo imali dovoljno tu prostora za obicnu cijev

ja mislim da prostora ima dovoljno samo treba saviti cijev i namontirati gumenu, selne i pun,,
sad mene kopka sta ce se desiti kad to uradim,, da ne bude, 40, 50 km baceno u vodu,, pa onda tragaj za origigi
lija, ako tako gledamo, onda bi ova protocna dala bolji boost, samo opet kazem treba nekog ko se sa tim zezao vec pitati da sam siguran,, hvala vam na savjetima, evo gledacemo jos sutra prekosutra pa cu javiti sta sam napravio,, ako jos neko ima savjet slobodno pricajte;)

sad je restrikcija svedena na minimum,, zato sto je jos vise spljostena cijev,, i desava
se da auto trza u voznji , ne uvijek ali najvise izrazeno u 2goj brzini,, i nema boosta tanko skroz:icon_mad:

evo dobio sam broj od tina sa stupa, on se bavi cipovanjem i tim prepravkama auspuha, ugradnja i sl, pa cu pogledati sta on kaze sta moze, i kako ;),,,

Početnik
Samo veca turbo rupa,kasniji spool,mada msm posto isu velika odstupanja neces to puno ni osjetit..mozes to izbjeci sa kracom cijevi do usisa,znaci Ic negdje ispred maske i sto kracu cijev do usisa i onda mozda da odjetis poboljsanje,zbog hladnijeg zraka