Ugradnja climatronic ( GOLF 3 )

Matteo2711

Član
04.08.2017
33
27
18
26
Rijeka
Auto
Golf III; Golf III GTI TDI 20th Jahre Jubi
Evo ovako, pošto sam tražio po netu dobrih mjesec dana kako se ugrađuje climatronic umjesto ručne klime, svi su imali drugačiji odgovori i rješenje pa sam se ja upustio u to pošto imam G3 1.9 TDI i donora 1.9 TDI ( oba AFN oznake ), a poslije ću vam i objasniti zašto je to važno.

Kod ugradnje treba vam:
  1. Kompletni tunel od climatronica
  2. Climatronic instalacija
  3. Centrala + displej
  4. Centralne rešetke koje se elektronske ( iznad radija )
  5. Fotosentor na armaturi kod šajbe
  6. Instalacija motora
  7. Instalacije središnjeg dijela armature ( upaljač, grijanje stakla, radio... )

Ovo je kompletni tunel od climatronica ( nove spužvice, mali kiler, klapne reparirane itd. ima tema ovdje kako popraviti grijanje u G3 pa možete vidjet kompleti zahvat )
66839

Armatura predviđena za Climatronic ( ima rupu za senzor kod šajbe prednje )
66840

Ovdje su instalacije koje idu u auto i ostali dijelove ( rešetke, senzor, fali jedinica glavna i displej )
66841

Ovaj postupak ne moram objašnjavati svi su vadili armaturu iz G3 ( tko nije, iznutra ima 8 šarafa ključ br 8 ili 10 nisam siguran više i kod brisača i kompjutera su još dva i armatura ide van )
PS: ovaj nosač željezni takoder mora van, oni se drže sa svake strane kod vrata sa 2 torx šarafa, kod volana ima 2 šarafa koja se moraju čekićem odsarafiti jer imaju ravnu glavu, iza volana 2 šarafa i 4 šarafa drže zlatni nosač kod mjenjača i lagano ide van. Preporuka da se skinu ručice kod volana jer pucaju ako si malo neoprezan.
66842

Znaci stara motorna instalacija ide komplet van jer nije predviđena za Climatronic nego za ručnu klimu ( bitno je da instalaciju koju ubacujete je za istu oznaku i motor, inače može se uzeti bilo koja instalacija ali u tom slučaju ju morate rastaviti i samo izvaditi žice od Climatronica, konektor sa 12pinova )
Ja sam htio da auto bude lijepo u originalu pa sam cijelu vadio van i stavljao drugu.
66843
66844

Tu je pripremljena druga instalacija i dok smo vadili stari smo označavali gdje šta ide, ali poslije smo kod montaže skužili da sve ima svoj prirodni pad tako da se niti jedan konektor ne može fulati ali šta je sigurno je sigurno.
66845

Tu se već montira nova instalacija motora.
66846

Ovdje smo već montirali na osiguračku kutiju konektore i ostale male konektore, te izvadili ručnu klimu ( klimu drže 4 šarafa u motornom prostoru na firewallu, odkopca se instalacija i ide van )
PS: morate maknuti dva crijeva od malog kilera i crijeva od klime, ali OPREZNO ako je napunjena plinom da vas ne sprži taj plin, preporučujem da vam to netko bocom izvadi ili možete sami ali kažem PAZITE SE.
66847

Ovdje smo već sortirali žice da možemo ubaciti climatronic, usput sam već kad radim ubacio i grijanje sjedala.
66848

Dalje slika više nemam, ali montaža je ista kao i kod skidanja, stavlja se tunel ventilacije i u firewallu 4 šarafa se zasarafe, 2 crijeva od malog kilera se vrate i 2 crijeva od klime također, sve ima svoje utore tako da nema briga.

Malo će biti zeznuto nosač armature vratiti jer će vam smetati milion žica najbolje je da imate nekoga tko će vam cijelu osiguračku kutiju dignuti gore skupa sa žicama dok se ne montira nosač i onda se samo igranje sa slaganjem žica.

Što se tiče srednje instalacije, nju sam mijenjao jer prednje rešetke su električne i nema instalacije za nju i za fotosenzor na armaturi, najjednostavnije je samo pratiti kako žice idu i gdje ulaze i tako drugu instalaciju slažete.

Kada se željezni nosač vrati, zasarafi se sve i onda se igrate sa žicama da nigdje ne smetaju i da se ne precvikaju negdje, zatim armatura dolazi nazad.

Ovdje je već gotov proizvod, sve testirano i ispitano da li sve radi i tu se samo natrag kompletira armatura i nakon toga usisavanje auta :)
66849

Još jednom mi je žao šta nisam malo više slika ispucao jer sam toliko bio skeptičan i samo su mi misli bile kako to napraviti sve ali ja se barem nadam da sam barem nešto pomogao ako netko bude ikada se zabavljao sa ovakvim nečime.

Ovdje je testni video da li je ispravan climatronic i da li sve funkcije rade. :)

Sve najbolje Vam želim u 2020.
Pozdrave!
 
  • Like
  • Love
Reactions: liaar and wispi