Udar prilikom vožnje, pomoć! :$

Udar prilikom vožnje, pomoć! :$

Zdravo. Prije par dana sam imala malu nezgodu sa maminim vozilom. Bila sam u Foči i pošto ne poznajem put koristila sam GPS da se snađem u putu. Nažalost, otišla sam pogrešnim putem (do GPS-a je) i prilikom skretanja u nekoj uzbrdici sam jednim točkom prošla kroz poprilično duboku rupu (udarila sam podom od tlo, praktično stala u mjestu). Vozila sam oko 30kmph i udar je bio strašan. Izašla sam napolje da provjerim da li je sve uredu i naizgled je izgledalo da jeste. Pokušala sam krenuti i uspjela bez problema. Kasnije sam stala kod benzinske i tu pregledala auto odozdo (pomoću dizalice podilga pa malo pogledala ispot, koliko god se malo razumjela). Izgledalo je ok, samo što je plastika (splash guard) na jednom dijelu visila, tj. vijak je probio plastiku. Izvadila sam vijak i stegnula plastiku zip trakicom. Eh, sad. Nisam rekla majci šta mi se dogodilo jer sam htjela izbjeći prepirku, međutim ovih dana će registrivati auto, tj. moraće na tehnički. Nemam novca (studiram xD) da idem majstorima da pregledaju auto odozdo, a ne mogu tražiti od nje. Interesuje me kakve su šanse da se od jednog takvog udara ništa ne pokvari ili ošteti, budući da se ne pali nikakva lampica, ne curi ulji, normalno koči, vozi, ne vuče u stranu i nema čudnih zvukova? To se desilo prije par sedmica, nešto kontam da bih dosad vidjela neke promjene na autu da je šta bilo. Da li je ko imao sličnih doživljaja itd.?

Hvala :)
 
Član
Ako je sve kao sto si napisala nema razloga za brigu, sto se tice tehnickog oni sigurno nece nista skontati a i nije ih briga za to :)
 
Ako se nisu vozne osobine promjenile vjerovatno da si samo "nasjela" karoserijom. Ako ta plastika ne visi kod nas na tehnickom ti niko nista nece reci...
 
Član
Mozda kugle ali neceg veceg ne vjerujem.

Pa zavisi moze da strada bilo sta na ovjesu od kugle krajnice, letve, lafete amortizera stabilizatora ... A moze samo da se poremeti spura a moze da i sve ok bude. Ja sam upao u onaj mali saht nisam vidio da nema resetke jer je pun vode bio nista se nije desilo ali je doprinjelo da se nekon 10 dana pojavi lupkanje u letvi prilikom cimanja volana u mjestu u voznji nista i prilikom motanja sve ok bilo :)
 
Član
Kod nas prođu auta tehnički sa drugim motorom od onog koji je u saobraćajnog, ne sikiraj se, plastiku neće ni pogledati. Čak šta više, ja kad sam radio tehnički ne sjećam se ni jesu li ulazili u kanal ispod auta.
Na kraju krajeva, najlakše se pravit luda, bolje i to nego pravdat se :D
 
Top