U nesreci kod Blazuja poginula jedna osoba

U nesreci kod Blazuja poginula jedna osoba

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Kal%20yugo.JPG

Rifet Ćorić smrtno je stradao danas u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na brzoj cesti Blažuj-Ilidža u 14.45 sati, potvrdio je Feni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

On je kazao da je Ćorić vozio automobil "yugo" registarskih oznaka 655-T-239 s kojim se sudario s automobilom "mercedes" registarskih oznaka 143-E-800, za čijim je upravljačem bio J.S.

Saobraćaj je na toj dionici odmah obustavljen, a na mjesto događaja su izašli pripadnici MUP-a KS te dežurne ekipe Hitne pomoći koje su odmah nastradalom Ćoriću pružile medicinsku pomoć i prevezle ga do CUM-a bolnice Koševo.

Ćorić je, nažalost, na putu do bolnice preminuo u 15.20 sati.

Glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić potvrdila je Feni da je Rifet Ćorić u CUM dovezen mrtav, dok je njegova suputnica Mejra Ćorić (1962.) upućena na operaciju. Dovezena je s povredama abdomena i frakturom lumbalnog kralješka.

Na mjesto nesreće izašao je i dežurni tužilac koji rukovodi uviđajem, uz pripadnike policije Kantona Sarajevo.

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nesreće, od 17.05 sati normaliziran je saobraćaj na zapadnom prilazu Sarajevu (smjer Blažuj - Ilidža).

Član
Nema nikakve slike, to je jednosmjerna cesta. Moze bit da je Mecka izgubio kontrolu i zabio se u Yugu il da mu je Yugo neoprezno uletio u traku i ovaj ga pomeo. Il je tehnicki kvar, ajd ga znaj...

Član
evo ima ovdje slika i video neki : link
na mercedesu se na ovim slikama ne vide nikakva ostecenja ..
a jugo sav savijen

Član
25.10.2009. u 18:15
kako kazu svjedoci (i sama sam bila tamo, drugo auto od mjesta nesrece), dva mercedesa su se trkala, divljala po auto-putu, a on se jadnik nasao na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. Covjek je ispao kroz bocni prozor i zaustavila ga ograda... uzasno je izgledalo. Jako mi je zao covjeka i njegove porodice...:(

Eto tako piše u komentarima na sa-x....da postoji pravna država dotični bi dobio solidnu zatvorsku kaznu, ali ovako će već sutra ujutro mirno piti kaficu u svom omiljenom kafiću...

Legend
restrikcije :icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad:

Član
Yugo udaren straga lijevo, ko zna sta je tu bilo...

Mozda bi i ok prosao da je bio vezan, a ne ispao iz auta.

Član
R.I.P žalosno je to što ovaj sudeći po autu koje vozi neće ni dana zatvora vidjeti...Tako ti je to kada živimo u državi neškolovanih ratnih profitera koji sve mogu kupiti,podmićenih policajaca i sudija i kraljeva kriminala,mita i korupcije političara...

Član
ne znam sta da kazem.....
zao mi je izgubljenog zivota, porodice....:icon_sad:
ali tako je kako je, ovakva stvar moze svakom da se desi, uvek ce biti nesavesnih vozaca i divljaka na ulicama.
Yugic....tuzno...
:icon_cry:

Početnik
uzas uzas sta reci vise :(
zato sa danas sat vremena isao u grad :S
bas mi zao covjeka sto zijani bezveze:(

Legend
vjerovatno mu je yugic usao u traku, koliko vidim udario ga je na lijevoj strani, samo mi nije jasno po razmaku izmedju auta nije bila velika brzina :icon_rolleyes:
rip :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.