Legend
roki_actros je napisao(la):Jos uvijek nije takva kriza kod nas, kao sto se prica...Sve dok su kafici puni i dok se vozaju nova auta, sipa benzin i divlja nema krize...Pogledajte samo koliko se raje prijavilo da ide van BiH da slavi novu godinu, odmah je sve jasnije...Nemojte me pogresno shvatiti ali raja nece da radi...Hajde nadji sad koga da ti recimo ocisti snijeg da mozes izaci iz garaze. Reci ce ti ejs da ti ja cisitm snijeg, nisam ti ja komunalac, a kuka kako je kriza i kako nema para...Raja trazi posao a Boga moli da ga ne nadje...A ako ga ne daj Boze nadje onda nece raditi za zivu glavu...Naravno cast izuzetcima...
Druze slazem se sa tobom donekle, i to se odnosi za jedan sloj ljudi. TO su one propalice, koje bi bile propalice i da smo na vrhuncu ekonomskog uspjeha. Znaci lako za njih. Kljucna stvar je obrazovanje, ali kako kad nam se svakom od nas smuci na samu pomisao fakulteta, jer kud god podjes bez 10 milja maraka nema te ni na mapi, a i kad ga zavrsis opet ti treba 3 do 5 milja da se uposlis.
Ali to vec znaju i ptice na grani pa nebi da dalje sirimo na tu temu.
Jos jednom cu zamoliti za oprost sto tusim politickim temama, ali mislim da negdje treba puknut, pa makar to bilo i ovdje kod nas ...
Dumamo danas o ovome kad evo sad na avazu procitah sljedeci tekst:
25.11.2008. 16:32
Evropska komisija dopustit će državama članicama da smanje stope svojih poreza na dodanu vrijednost (PDV) kako bi povećale potrošnju tokom recesije, saopćili su u utorak zvaničnici u Bruxellesu.
Izvršno tijelo Evropske unije također će predložiti povećanje ulaganja u infrastrukturu i ključne sektore kao što su automobilska industrija, građevinarstvo i zelene tehnologije, u okviru paketa ekonomskih poticaja, koji će biti objavljen u srijedu, javila je DPA.
- Sutra ćemo predložiti koordinirane fiskalne stimulanse EU, ponudit ćemo smjernice državama članicama kakve vrste mjera da usvoje - izjavio je komesar za ekonomska i monetarna pitanja Joaquin Almunia tokom govora u Bruxellesu.