Twingo podesavanje farova i bocni airbag

Twingo podesavanje farova i bocni airbag

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Imam dva pitanja! :D

Ugradio sam xenonski kit (H4 6000K) i zakljucio sam da su mi farovi "previsoko" podeseni, odnosno, poceo sam da zaslepljujem druge ucesniku u saobracaju. Kada sam pokusao da ih "oborim" primetio sam da mi ne radi sklop za podesavanje visine farova. S obzirom da oba podizaca ne funkcionisu da li neko zna koji bi osigurac mogao biti zaduzen za ovaj sistem, to mi je polazna tacka u dijagnostici. U semi osiguraca nisam nasao oznaku koja bi me mogla uputiti na ovo.

Drugo pitanje se odnosi na nova sedista koja sam nasao za Twinga. Izuzetno su povoljna ali fali jedan airbag koji nije ispucan nego je izvadjen. Skinut je stof i airbag je "elegantno" odstranjen pa je sve vraceno na svoje mesto. Pod uslovom da se sada tu nalazi supljina da li neko ima predlog cime bih mogao ispuniti supljinu... odnosno, da li da kupim sedista sa tim nedostatkom? Postajem ocajan po pitanju novog enterijera :icon_mad:

Član
Odgovor na prvo pitanje ti je:
Podesavanje farova po visini nema poseban osigurac, vec motori uzimaju napajanje sa kratkih (oborenih) svetala.
Eto odgovor na prvo pitanje :icon_smile:

A ako ti vec ne radi elektricno podesavanje farova, onda ih podesi rucno. Mislim da ce ti trebati "inbus 6". Ako nemas uredjaj za podesavanje farova ili nemas gde da ih podesis, onda stani iza nekog parkiranog auta na razdaljini od nekih 15-ak metara i nasteluj visinu snopova u visini zadnjeg branika od tog auta ispred tebe. Kad podignes haubu na oba fara posebno imas po dva safa od kojih jedan sluzi za podesavanje levo-desno a drugi gore-dole, pa udri...

Odgovor na drugo pitanje ti je:
U toj supljini napravi kutiju za alat, i obavezno da stavis katanac.
:lol: :lol: :lol:

Član
mislim da ti je najbolje da odes na neki tehnicki pregled i oni ce ti ustimat farove samo im daj nesto na kafu. ima siljak na ilidji rade stari ljudi oni to znaju sigurno rucno podeit.

a za ovo drugo ubaci komad spuzve i nek ti neko presvuce onaj dio nazad (predpostavljam da je to osteceno) eko kozom nebi to trebalo bit skupo

Član
:icon_smile:
Hvala na savetina... juce sam proveravao prekidac za stelovanje visine farova, rasklopio sam ga i ocistio "kontakt sprejom" ne bi li otklonio kvar... i dalje mi ne sljaka. Na mojim farovima postoji zaseban dzek, odnosno sklop koji napaja elektro-podizace, tako da nisu u vezi sa kratkim svetlima, pod uslovom da oba ne rade laicki sam predpostavio da je u pitanju osigurac... kako god, otici cu do "siljka" da mi podese farove...
A sto se tice airbaga, :D mudar savet, nema sta... kutija za sitnice nikada dovoljno :D.
Pod uslovom da je bocni airbag skinut radi prodaje, tkanina nije ostecena, jedino sto je mene brinulo je velika supljina koja je ostala zbog demontiranja kompletnog jastuka sa svojom caurom... rekoh, nece valjda to da mi predstavlja problem, ma kako god u medjuvremnu sam dosao da informacija kako to sve izgleda na Twingu...
resicu ja sve to spuzvom....

jos jednom hvala svima.... ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.