Tuzlaci priznali da su krali usluge ADSL-a

Tuzlaci priznali da su krali usluge ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
VR6Boki je napisao(la):
Nemate pojma koliko ima ljudi koji koriste tudje acc-ove i nikad im nista.

Neki vec i po par godina...

Ovo debelo potpisujem. Ta organizacija je stvarno jadna ako su ovako prijavili radi ovoga. Ima racuna ne od 1200, nego od 5-10 hiljada maraka, i sta je s njima, hoce li njih sve pohvatati, tj. pola Bosne. Ali ne, i telekom radi svoj posao, a nije im bilo sumnjivo kako neka levatska firma moze nabiti racun da te zaboli glava. Pa nece ni oni, nisu budale, znaju to naplatiti, a onda fino, naglasiti da se password mjenja redovno i hvatati ove sitne lopove i ispadati dobri. Nije ovo samo problem kod nas, nego i sire. Ljudima treba edukacija, svaka veca firma koja drzi do sebe ce imati administratora koji ce to sve srediti. Cak ni to ne moraju, samo edukacija tih starih ljudi. Pa svi znamo koliko ima zaposlenih muskaraca i zena koji su skolovani kada nije bilo kompjutera, i naravno, oni su navikli na klasican rad. Ljudima je mrsko privikavati se na novo, i kada se priviknu, onda ih boli briga sta se desava sa internetom i ostalim stvarima, njemu je bitno da on zavrsi svoj posao. Ovi sto to rade, kladim se da je pola pola napada i provaljivanja izvedeno na osnovu pogadjanja. Svaka firma koja ima svoju stranicu, i na njoj ostavi svoj email, koji je vecinom od bihneta kada se uvede DSL jer su neprofesionalni. I onda dodje neki lola, ode na stranicu neke firme, hop, ode vidi adresu od maila, stane, kaze aha, sigurno je to i username... cek, da ja vidim broj telefona, pa cu pokusati sa njim kao passwordom, ili u najboljem slucaju stave cetiri nule, ili neki herlav password koji je lako zapamtit, a koji ce svako probit ako iole logicnije konta kako covjek misli, i kakve bi kombinacije stavio, prvenstveno ti ne-edukovani ljudi. I kada sefu dodje racun, onda ga glava zaboli i krivi radnike. Eh to se zove socijelni inzenjering, i tako je i Kevin pocinjao... Al se raspisah :D

Član
ne razumijem se u adsl,al znam kad smo bi u posti stojali i kupili usernamove kad svijet otvori acc
i brzo kuci i imas login i pas bihnet :)
sjecal se ko bihnet acc meliha

Član
:lol::lol::lol::lol: nadam se da meni nece doci poziv na sud.. ma ljudi ovo je otkriveno njih 7 mozda koji su prvi se konektovali na tu sifru prvi poceli to koristiti.. moja nagadjanja su da je preko 200 ljudi koristilo to.. sam sam to uradio kad mi je na jednoj online igrici neki poslao sifru i pass.. bila je tema ovdje..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.