Tuzlaci priznali da su krali usluge ADSL-a

Tuzlaci priznali da su krali usluge ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Službenici policije Policijske uprave Tuzla su, prema saglasnosti kantonalnog tužioca i Naredbe sudije za prethodni postupak, pribavili određene podatke od Bh. Telecoma d. d. Sarajevo, na osnovu kojih su identifikovali osam osoba, za koje postoje osnovi sumnje da su neovlašteno pristupili ADSL uslugama BH Telecoma, preko korisničke šifre organizacije "Amica" Tuzla, kojoj su tom prilikom nanijeli štetu u iznosu od oko 1.290 KM.
Radi se o S.M., rođen 1983. godine, J.S.,(1985.), M.M., (1988.), B.J., (1988.), N.K., (1988.), Ž.T., (1979.), A.T., rođen 1984. godine, svi nastanjeni u Tuzli i D.L., rođen 1990. godine nastanjen u Lukavcu.

Nakon obavljanja razgovora, svi su priznali učinjeno djelo, a službenici policije su Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnijeli Izvještaj protiv navedenih osoba, zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštenog pristupa zaštićenom sustavu i mreži elektronske obrade podataka iz člana 397. stav 1 KZ FBiH, saopćavaju iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

sarajevo-x

eh ovo nevalja :icon_confused:

Član
eeeee, jel ono ovdje neko nesto slicno spominjo :icon_biggrin: zabrinite se sad vi koji ste nesto slicno radili heheh

Član
hehheee koji glupani.....pa to se veoma lako otkrije ko ti koristi racun:):):)
Samo navalite ocete user i pasword.....nece vam policija doci al znam ko oce:):):)

ev nadjoh, kazna za ovo djelo je do godinu dana zatvora ili novcana kazna (ne zna kolko tacno) ali je problem sto ide u dosije..
jedino ako se ima dobra stela, izvuce se sa par godina uslovne, u tom slucaje se brise dosije nakon isteka uslovne..

BHT Ovisnik
sreca pa se nisam s ovim zajebavo kad smo mislili,al sam se sjebo kad smo banuli u neko racunalo uBK s nekim racunima banaka,samo izlazi,a za prespojit se da:icon_biggrin:

N

nenad

Ko im je kriv kad kradu tudje! Malac iz mog komsiluka je najebo pravo, valja mu na sud, pa platiti to sve...

Član
Nemate pojma koliko ima ljudi koji koriste tudje acc-ove i nikad im nista.

Neki vec i po par godina...

Član
ja sam jedan od ovih sto su krali internet,i nije mi prvi put,radio sam to i na dial up-u.Kad Spiric moze kupiti Audi Q7 koji u ponedeljak kosta 110000 maraka a u utorak 210000 mogu i ja krasti jebene megabyte pa nek idem u cuzu:123::123::123::123::123::123::123::123::123::123:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.