Član
Ne sumnjivo da su dizeli u prednosti sa isto konjskih snaga u odnosu na benzince, ako je taj motor u ibizi chipovan budi prezadovoljan ako se mozes nositi, ipak je to motor sa turbinom za razliku od HGT-a, ali ako se opet nadjes u prilici da se potegnete, otovori mu kutiju filtera zarka, da slobodno dishe, i j*acesh joj kevu, samo se pazi da ne uvuce motor sta prljavo jer......
Ja samo ne mogu da vjerujem kako su na HGT-u uradili loshe taj usis, pa taj auto prosto prodishe kad se rastereti sto se tice usisa.
Samo znam da sam se svojevremeno tesko nosio sta Stilom JTD od 116 ks a ja sam bio sa hgt-om bravom od 146ks na medjugradskim cestama, jos posebno ako je brdo u pitanju i ako ima puno krivina, ne mogu mu prismrditi....
zato benzince mrzim sto su neelasticni doooo.
Isprobaj caku sa filterom, kod Brava je palila nevjerovatno a trebala bi i kod punta.
Ja samo ne mogu da vjerujem kako su na HGT-u uradili loshe taj usis, pa taj auto prosto prodishe kad se rastereti sto se tice usisa.
Samo znam da sam se svojevremeno tesko nosio sta Stilom JTD od 116 ks a ja sam bio sa hgt-om bravom od 146ks na medjugradskim cestama, jos posebno ako je brdo u pitanju i ako ima puno krivina, ne mogu mu prismrditi....
zato benzince mrzim sto su neelasticni doooo.
Isprobaj caku sa filterom, kod Brava je palila nevjerovatno a trebala bi i kod punta.