Ja sam imao takav problem, na 2 razlicita auta. Prvi put mi se to desavalo na passat-u TDI, samo na 140 izgubi snagu, samo sto ja nisam stajao nego ga onako u radu samo ugasim i upalim na zivo i samo nastavim, kad sam zamjenio mjerac protoka zraka (masse messer, MAF, luft messer il kako ga vec neko naziva) nikad vise nisam sa tim imao problema. Drugi put mi se to desavalo sa vec dobro poznatim golfom, samo sto je bilo do turba, i tako je on meni poceo malo da zuji, a ja ga fino zaustavim, haj reko da vako probam, okrenem se na ravnicu, ugasim ASR i prva druga pun doso do nekih 120 da prebacim u trecu bilo je smao zzzzzzzzzzzzzzz puc
i naravno bjeli dim iz auspuha - zvizno turbo, imam cak i videoklip toga.
ali u vasem slucaju sumnjam da je do turba, mislim da ce se pokvariti, mozda ga treba ocistiti, uglavnom je u vecini slucajeva greska zabiljezena u kompjuteru, jer je to na TDIju sve elektronski kontrolisano, tako da treba odnjeti kvalitetnom majstoru koji ima iskustvo i znanje sa VW/AUDI (po mogucnosti nekom pravom inzinjeru koji radi u ovlastenom VW servisu, ja znam jednog u SA za kog ruku dajem za njegov rad, ako ikad bude kome trebao) i problem ce biti rijesen. Treba se samo distancirati od "avlijskih" i "kucnno-garaznih" majstora, jer ja im ne vjerujem, dokazalo se 100% da mi se isplati onih 20-30-50KM sto dam vise covjeku koji zna sta radi nego da mi ovi avlijaneri prckaju po autu.
ah sto se napricah