AldinShpura je napisao(la):samo,stvar je u tome sto se mnogi mole pred turbetom,tj mole 7 brace za pomoc,a po islamu samim tim porede 7 brace sa Allahom dz.s. sto nije dopusteno...jedina pozitivna stvar u tome je da novac koji ubace u turbe,neko skupi i daje za pomoc,izgradnju vjerskih objekata i sl.
a sto se tice smog mjesta,nije ga tesko naci,nijer daleko od centra carsije (sebilja) tako da koga god upitas uputit ce te tamo :icon_smile:
nodiash je napisao(la):AldinShpura je napisao(la):samo,stvar je u tome sto se mnogi mole pred turbetom,tj mole 7 brace za pomoc,a po islamu samim tim porede 7 brace sa Allahom dz.s. sto nije dopusteno...jedina pozitivna stvar u tome je da novac koji ubace u turbe,neko skupi i daje za pomoc,izgradnju vjerskih objekata i sl.
a sto se tice smog mjesta,nije ga tesko naci,nijer daleko od centra carsije (sebilja) tako da koga god upitas uputit ce te tamo :icon_smile:
To je ono sto ja najvise mrzim...osipam se na te stvari...nemam nista protiv vjere i vjernika al brate na svakom koraku dzamija kod nas kod njih crkva i samo nicu jedna za drugom...sto taj novac se nebi usmjerio ka socijalnoj pomoci najugrozenijim, porodici ratnih vojnih invalida koji zive od po 70-100km mjesecno, ili pomoc u razvijanju pogona nekih fabrika koje su pod stecajem, izgradnji djecijih terena skola i tako slicno da se djeca sklone s ulice...ne vidim nikaku pozitivnu stvar sto taj novac ide islamskoj zajednici i ona ga ulaze u pravljenje bruku nekih dazmija sa munarama od po 30-40metara...kurcenje i budalastina..
Zerr je napisao(la):ja bi samo jedno na ovo sve
naj veci grijeh u islamu je sirk a to je pripisivanje allahu sudruga i njegovih svojstava
niko drugi nemoze pomoci sem Allah u cemu god to bilo i za mene licno 7 brace to raditi na mezarju je beze moliti mrtve da ti pomognu nigdje veze