Vidis gore kako je uradjeno, sva se grana uradi i onda se sa nju njegov fabricki leptir zaserafi, jer je jako tesko naci 4 jednaka ispravna leptira i ako ih nadjes cijena ti je paprena, cak i fabrike rade tako grane da se zaserafi fabricki leptir ili cak neki drugi njihov...
Gledaj sto su ti trubice krace (naravno ne smiju biti 2 cm sada, imas na netu koliko hoces literature za duzine trubica, oblik i velicinu komore koliko hoces na netu) tada ces imati bolji odziv na gas i auto ce jako lako ici u visoke obrtaje i imaces odziv na gas jako ostar u visokim obrtajima, ali nece biti nesto na leru ravniomjeran, malo ce biti slabiji ler nego kao sa fabrickom usisnom granom koja ima dugacke cijevi od komore od glave motora i bice nesto malo kao tromiji na obrtajima do 2500 rpm, ali to je naravno nebitno
Sto su ti duze cijevu od usisne grane, od glave motora do komore sa leptirom gasa kao na slici
Vidis koliko su dugacke cijevi koje idu od komore do glave motora, dugacke dodju zato je to puno bolje za mirniji i ravnomjerniji rad lera, bolji odziv na gas na niskim obrtajima, ali vec nije tako dobar odziv na visokom obrtajima, ali fabrika je stavila ovu usisnu granu jer motor ionako nema snage poslije 6500 rpm tako da mu i ne treba kratka usisna grana ili grubice upravo zbog toga, i zato su i stavili ovu dugacku da bi dobili i ler i malo bolji odziv za niske obrtaje a ide dobro i do 6500rpm...
Zato vecina auta koja ima ovako dugacke cijevi ili kanale kako god ih hoces nazvati od komore do glave motora, ne razvijaju vece obrtaje od 5800 do 6500rpm, mogu oni vrtiti i do 8000 rpm ali kad se pogleda krivulja snage, on je razvio svu snagu do 6500rpm a sve preko toga snaga pocne da opada...
Dok pogledas hondine usisne grane
one fabricki dodju jako kratke, a i kod njih je uradjen sistem V-TEC-a za ventile, ali dodju kratke upravo zbog toga jer im sva snaga pocinje tek od 5000rpm kod nekih tek od 6000rpm pa zavrsava na 8000-9500rpm...
Ja mislim da sam pomogao
znaci samo napravi usisnu i zavrne svoj leptir na nju...