Gledaj ja sam xxx xxx xxx puta bio na sudu (bilo kao svjedok ili akter nekog dogadjaja) i jedne prilike ilazim sa carine vozim Jumbovku (ako ne znas sta je proguglaj) izvaci se neki mali i bub meni pod prikolicu ja mu smrvim prednji kraj, dodje policija sve 5...Kasije poziv na sud...Tamo ja, taj decko i 2 policajca sa lica mjesta...Ispada da sam kriv, sreca da se pojavio momak sa carine koji je sve gledao...Drugi primjer idem 60 KM/H dolazi mi Golf V u susret duga svjetla zasljepljenje totalno, drot me vidi pretrca na bijelu i zaustavlja, ja ga tek opazio kad sam prosao, slozi mi kaznu za nepostivanje uputa od strane sluzbenog lica, idemo na sud, tamo dokazem da sam isao 60 KM/H (taho traka ne laze)da su bili od mene na udaljenosti od 20 m...Preracunamo matematicki, nema sanse da sam ih mogao vidjeti, kaze imas li svjedoka? Nemam! Njih dvojica tupe svoje ja svoje...Ko je izvukao deblji kraj? Sta mislis? Ja naravno...Pa ti si bolan civil, na sudu se sluzbenom licu vjeruje...No nebitno, xxx xxx mojih kolega su po Sarajevu pusili kazne za proloazak kroz treptuce, pa su neki isli na sud pa dobijali kazne od 6 mjeseci zabrane, i po 400 - 500 KM kazna + sudski troskovi...Necemo dalje u OFF topic jer smo vec daleko od teme...
Srdacan pozdrav...