Trostruki sudar kod RTV doma

Trostruki sudar kod RTV doma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
JD. je napisao(la):
hahahahaha

uzmi ti zakon pa procitaj

iduci put nemoj vjerovat svemu sto ti drotovi kazu, jer su te dobro izlevatili i popusio si kaznu za nepostojeci prekrsaj

zakon zabranjuje samo prolazak kroz crveno svjetlo, a po kojem su oni tebe clanu kaznili boga pitaj

ako ne pali kod tih seljacina pali na sudu ;)

iduci put pamet u glavu i da znas da se na semafor staje samo ako ne mozes proci prije nego se upali crveno!!!
Upravo tako!Oni pucaju pa kod koga upali!Znaju da pola ljudi pravila nije pročitalo pa prosipaju svoja koja njima odgovaraju

Član
Danas 2 auta prakirala u strani jedan do drugog i namjestaju lance.Ni zmigavca ni koji jad, mi sa autobusom niz zaledjeno Predjelo prema Tjentistu pa kad ih je sofer vidio na sred puta poce kociti i zabi nas u nanos snijega...sreca sofer je bio vrhunski priseban i po meni je odreagovao fenomenalno... drama...
Onda sam fino izasao sa soferom napolje i tom sto je bio u nasoj traci fino j...o sve po spisku...
Uglavnom,sofer mu je zapisao broj tablica pa ce ih dati policiji ...

SVESTA!:icon_rolleyes:

Hmm SUD nema od te ljubavi nista...Ja sam non stop na cesti i sit sam te price "idi na SUD"...Kakva drzava takav sud...Imao sam svjedoka i upustili se u raspravu ali dzaba...Zaustavili mene i auto iz susjedne trake koje je zajedno sa mnom proslo...Obojici ista prica i ista kazna...To sto pise u zakonu niko ne sljivi niti 1 %...Kad te uhvate nema tog zakona...Sukati se ne moze sa rogatim...Iz soferskog iskustva znam da od tog suda i tih rasprava nema nista...Uvijek kazu sluzbeno lice bla bla...Da ne idem dalje u OFF...

Legend
jarane
jesi ti polozio testove preko stele ili sta vec ?
ne znam ako si citao, ali u TESTOVIMa ti pise da je slobodna procjena vozaca, da li ce stati na ZUTO svijetlo (ocjenjujes ti znaci, prema uslovima na putu, brzini,udaljenosti) da li mozes proci i da li da kocis..

na treptuce zeleno da ti pise kaznu, je notorna glupost, i ja odavno nisam nista gluplje cuo, a pogotovo to da jos platis kaznu sto si prosao kroz ZELENO

hahahahahaha

nek vam pisu kazne sto uopste vozite auto..

.nOKe je napisao(la):
jarane
jesi ti polozio testove preko stele ili sta vec ?
ne znam ako si citao, ali u TESTOVIMa ti pise da je slobodna procjena vozaca, da li ce stati na ZUTO svijetlo (ocjenjujes ti znaci, prema uslovima na putu, brzini,udaljenosti) da li mozes proci i da li da kocis..

na treptuce zeleno da ti pise kaznu, je notorna glupost, i ja odavno nisam nista gluplje cuo, a pogotovo to da jos platis kaznu sto si prosao kroz ZELENO

hahahahahaha

nek vam pisu kazne sto uopste vozite auto..

Upravo tako!Ko ima viška para ili dozvoli jednom DROTU da ga pravi budalom (ovo drotu je za one koji su to stvarno pa valjaju gluposti, pa koja upali!) samo nek izvoli!Ja ću se prepirati 2 sata ako treba ali me neće kaznit za ono za šta nisam kriva, a to što oni izmišljaju neke svoje zakone nije problem vozača, barem ne onih koji poštuju propisani zakon.A i to je vrlo jednostavno, ako kaže da se tretira kao crveno svjetlo, nek jednostavno pokaže u ZOBS-u gdje se taj član nalazi kojeg je on naveo i onda slobodno nek piše

Član
imam ja ovo vec..dobila sam onu malu knjizicu i nigdje nisam vidjela u zakonu da se ne smije proci kroz trepcuce !!!!!!!!!

Samo vi tupite i pisite (visak para ili jesi ti polozio testove preko stele ili sta vec) to macku o rep mozes da okacis...Dokazi na sudu da nisi prosao kroz crveno, iako znas da je to bilo trepruce zeleno!

@.nOKe Kad budes imao 130 000 KM predjenih (profesionalno naravno, onda cemo pricati o pologanju testova itd...) i budes obisao Njemacku, Holandiju, Italiju, Mađarsku, Srbiju, Hrvatsku i Bosnu (uzduž i poprijeko) i budes imao volan u malom dzepu i ulazio na rikverc zmireci i budes imao Euro licence i Medjunarodnu vozacku, tek onda mozemo pricati...NHF, pozdrav...

Legend
roki_actros je napisao(la):
Samo vi tupite i pisite (visak para ili jesi ti polozio testove preko stele ili sta vec) to macku o rep mozes da okacis...Dokazi na sudu da nisi prosao kroz crveno, iako znas da je to bilo trepruce zeleno!

@.nOKe Kad budes imao 130 000 KM predjenih (profesionalno naravno, onda cemo pricati o pologanju testova itd...) i budes obisao Njemacku, Holandiju, Italiju, Mađarsku, Srbiju, Hrvatsku i Bosnu (uzduž i poprijeko) i budes imao volan u malom dzepu i ulazio na rikverc zmireci i budes imao Euro licence i Medjunarodnu vozacku, tek onda mozemo pricati...NHF, pozdrav...

hahahhahahaha jarane
pa onda te svaki dan moze kaznjavati da si uradio ovo ili ono, ODAKLE NJEMU DOKLAZ DA SI TI PROSAO KROZ CRVENO, NA SUDU SMO SVI ISTI !
NECE SUDIJA NISTA VISE VJEROVATI DROTU NEGO TEBI AKO NEMATE DOKAZE..
on jeste sluzbena licnost, mene je drot zaustavio da sam navodno preticao 8 auta preko pune (on bio na motoru) ja se prestrojavao kod interexa na stupu, preticao sam mozda 3-4 auta.. i ja naravno sve fino predam na sud, kad nisu imali dokaza da sam preticao sva auta, nisu nista mogli.. a ovak da su to tebi uradili, ti bi dao 300km i 2 mjeseca vozcaku :icon_confused::icon_confused:

brate ako ces im ti puniti dzep , samo ti.. tamam im trebaju pare sad da obnove "zastarjeli vozni park" izasle su nove "sestice"..

@roki
brate mozes ti imati allasa malog, kad te drotovi kaznjavaju za gluposti..
sto im ti nisi rekao, da si presao tolike kilometre, ja mislim da ti drotovi nikad nisu ni bili u tim drzavama :icon_rolleyes:

Gledaj ja sam xxx xxx xxx puta bio na sudu (bilo kao svjedok ili akter nekog dogadjaja) i jedne prilike ilazim sa carine vozim Jumbovku (ako ne znas sta je proguglaj) izvaci se neki mali i bub meni pod prikolicu ja mu smrvim prednji kraj, dodje policija sve 5...Kasije poziv na sud...Tamo ja, taj decko i 2 policajca sa lica mjesta...Ispada da sam kriv, sreca da se pojavio momak sa carine koji je sve gledao...Drugi primjer idem 60 KM/H dolazi mi Golf V u susret duga svjetla zasljepljenje totalno, drot me vidi pretrca na bijelu i zaustavlja, ja ga tek opazio kad sam prosao, slozi mi kaznu za nepostivanje uputa od strane sluzbenog lica, idemo na sud, tamo dokazem da sam isao 60 KM/H (taho traka ne laze)da su bili od mene na udaljenosti od 20 m...Preracunamo matematicki, nema sanse da sam ih mogao vidjeti, kaze imas li svjedoka? Nemam! Njih dvojica tupe svoje ja svoje...Ko je izvukao deblji kraj? Sta mislis? Ja naravno...Pa ti si bolan civil, na sudu se sluzbenom licu vjeruje...No nebitno, xxx xxx mojih kolega su po Sarajevu pusili kazne za proloazak kroz treptuce, pa su neki isli na sud pa dobijali kazne od 6 mjeseci zabrane, i po 400 - 500 KM kazna + sudski troskovi...Necemo dalje u OFF topic jer smo vec daleko od teme...

Srdacan pozdrav...

Legend
Gledaj ja sam xxx xxx xxx puta bio na sudu (bilo kao svjedok ili akter nekog dogadjaja) i jedne prilike ilazim sa carine vozim Jumbovku (ako ne znas sta je proguglaj) izvaci se neki mali i bub meni pod prikolicu ja mu smrvim prednji kraj, dodje policija sve 5...Kasije poziv na sud...Tamo ja, taj decko i 2 policajca sa lica mjesta...Ispada da sam kriv, sreca da se pojavio momak sa carine koji je sve gledao...Drugi primjer idem 60 KM/H dolazi mi Golf V u susret duga svjetla zasljepljenje totalno, drot me vidi pretrca na bijelu i zaustavlja, ja ga tek opazio kad sam prosao, slozi mi kaznu za nepostivanje uputa od strane sluzbenog lica, idemo na sud, tamo dokazem da sam isao 60 KM/H (taho traka ne laze)da su bili od mene na udaljenosti od 20 m...Preracunamo matematicki, nema sanse da sam ih mogao vidjeti, kaze imas li svjedoka? Nemam! Njih dvojica tupe svoje ja svoje...Ko je izvukao deblji kraj? Sta mislis? Ja naravno...Pa ti si bolan civil, na sudu se sluzbenom licu vjeruje...No nebitno, xxx xxx mojih kolega su po Sarajevu pusili kazne za proloazak kroz treptuce, pa su neki isli na sud pa dobijali kazne od 6 mjeseci zabrane, i po 400 - 500 KM kazna + sudski troskovi...Necemo dalje u OFF topic jer smo vec daleko od teme...

Srdacan pozdrav...

eh nebih ti znao reci, ono sto ja tvrdim, da su mene na prepad nekoliko puta pokusali ufatit na foru, naravno nije im uspjelo, a to da vas profesionalne vozace tako peglaju je bas zalosno..

Ma ne samo profesionalne vozace, ako nagazis na poganog covjeka, naci ce ti bolan sta bilo samo da te uzjase...Makar ce te pitati "Koliko imate baslija u prvoj pomoci" :icon_mad: Nego se cuvaj dok te ne zajasu, kad te zajasu, sud i ostalo ne pije vode...

JD.

Član
Hmm SUD nema od te ljubavi nista...Ja sam non stop na cesti i sit sam te price "idi na SUD"...Kakva drzava takav sud...Imao sam svjedoka i upustili se u raspravu ali dzaba...Zaustavili mene i auto iz susjedne trake koje je zajedno sa mnom proslo...Obojici ista prica i ista kazna...To sto pise u zakonu niko ne sljivi niti 1 %...Kad te uhvate nema tog zakona...Sukati se ne moze sa rogatim...Iz soferskog iskustva znam da od tog suda i tih rasprava nema nista...Uvijek kazu sluzbeno lice bla bla...Da ne idem dalje u OFF...

kako god ti kazes...

sta zaustavio te radar jel ? valjda si dovoljno pametan da znas da radar ne moze opucati 2 auta u isto vrijeme, tako da il su opucali tebe ili tog do tebe...

ti nastavi placati kazne za nepostojece prekrsaje kad te drotovi na ulici izlevate, drugi nece ;)

uostalom 80% vozaca ni ne zna da moze ici na sud ako vidi da ga levate drotovi... mi smo glup narod i to je tako.

a eto ja nikad nisam platio nijednu kaznu za nesto sto nisam napravio (a pokusavali su me kazniti vise puta), i ne treba mi 130.000km po evropi nit bilo kuda da sebi dozvolim da me nepismeni seljak u uniformi pravi budalom, zato i ima sud, tamo je skroz druga prica, kakvo god tvoje iskustvo bilo, imaju ga i drugi potpuno drugacijeg

zavrsena prica :cool:

xxx xxx mojih kolega su po Sarajevu pusili kazne za proloazak kroz treptuce, pa su neki isli na sud pa dobijali kazne od 6 mjeseci zabrane, i po 400 - 500 KM kazna + sudski troskovi...

znas li ti da na sudu mozes izvuci USLOVNU kaznu oduzimanja vozacke ? ;)

na sudu moras znati sta radis, moras pokazati da si upucen bolje od njih, moras pokazati neki stav, da im pokazes da nisi nepismen i naivan, nije dovoljno samo pojavit se i cekad cudo :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.