Trese volan

Trese volan

Član
Pozdrav.
Opel Astra G je u pitanju, celicne felge 15ke, sve je bilo u redu, ali evo od kako su prestale padavine pa su ciste ceste, volan je poceo da se trese i pocelo je malo vući u desnu stranu auto.
Sta bi moglo biti u pitanju, nekad ranije su mi na servisu rekli da su mi otisla oba prednja ležaja na amortizeru ali nikad do sad mi se nije javljao ovaj problem. Gume su napuhane na 2.2 i mislim da se nisu pojavile gute na gumama (debica 2008 godina ali nova šara jer je prosli vlasnik auta vozio samo po gradu i nije derao gume)
 
Član
Kreni prvo od guma probaj dr staviti i vidi kako se ponasa i otidi na optiku provjeri itd ;) Mada su vjerovatno gume krivac za to.
 
Bez uvrede nisi ti nesto na TI s autom,vozit gume stare 8-9 godina,s ocito ne postojecim aksijalnim,ko zna u kakvom su ti stanju I stabilizatori,amortizeri,rjec Špura je za tebe iz ESKIMSKOG jezika.al bit cu fer I rec Ćiri-bu Ćiri-ba Iiiiiii
Provozaj ga sad trebalo bi bit sve uredu :) poravilo je se sada
 
Član
Sta je seljacino, naravno da necu uzimat nove gume kad mi ove mogu posluziti do proljeca sa obzirom da sam na birou, a evo dok je bilo snijega, moje je auto išlo gdje većina nije mogla.
Stabilizatori su novi, za krajnice moram provjeriti
 
Član
Provjeri prednji trap komplet,solje amortizera,a sto se tice guma,jedino vidi da nema bubreg,da je fino balansirana,da nije kriva ni guma ni felga,meni je na cetvorci treslo kad kocim,kad sam stavio fabricke opruge i promijenio solje amortizera,tresenje je prestalo

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
 
Član
A i kocione diskove provjeri takodje

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
 
Nisam seljacina,al ostro osudjujem svako neispravno vozilo na cesti,jer je opasnost za sofera,njegove suputnike,kao I za druge sudionike u prometu,prodaj astru kupi nesto jeftinije,tehnicki ispravno,a ne voziti auta van svojih mogucnosti.
 
Član
Ugrozajem nekog sto su gume izgubile elasticnost ? Boze sacuvaj
Hvala svima na pomoci, problem je bio u nekoj gumi, prebacio sam zadnje gume naprijed i sada auto ne vuče ni u jednu stranu a i volan vise ne trese.
 
Član
Pa normalno da se ugrozava, jer to vise nije guma nego plastika, zaustavni put daleko veci, drzanje na cesti kad kisa pada, pogotovo ako se ta ista guma vozi po ljeti i zimi onda joj je vijek najvise 2 god, i to ako je neka dobra guma. Ne ulazim u nicije probleme hoce li mijenjat gume ili ne, samo se osvrcem na vijek trajanja i kvalitetu same gume
 
Član
Covjek ih je vozio od 2008 nikad ih nije skinuo, a eto toliko je auto čuvano da je šara nova a i super se ponašaju na svemu osim na ledu :)
 
Sefe da su u podrumu stajale od 2008 nebi valjale,a ne da se voze od 2008,svi strucnjaci se slazu da I 5 godina stara guma koja nije koristena gubi 50% svokih svojstaca I nebi se trebala vozit dulje od dvije sezone... (ne dvije godine nego dvije sezone) al tvoja glava... ocito imas internet pa proguglaj malo kako se drzi tolko stara guma na bilo kojoj podlozi...
 
Član
Druze niko tebe ne osudjuje, ljudi ti govore za tvoje dobro. Ekonomista sam pa znam da su svi sem ovih lopova na vlasti u govnima do guse. Guma da ti stoji 8-9 godina u celofanu da nije postavljena na auto nema vise ta svojstva, sada nemas gumu imas plastiku. Dobre su jedino ako imaju sare a padne snijeg pola metra pa da te izvuce, inace za voznje po asfaltu pogotovo mokar suh asfalt kao skije. Ako hoces da vidis sta je guma nakon 9 godina, pogledaj kedere vec su se plastificirali, one ispod brisaca ko ih ima ne smijes rukom pipnuti puknu. Ziv ti nama i zdrav bio, i nabavio sebi taze Miselinke.
 
Top