trebam savjet - pezo 306

trebam savjet - pezo 306

Član
http://www.pik.ba/artikal/1519994/peugeot-306-1-6-roland-garros-/

Evo postovane moje kolege trebao bih savjet sto se tice ovog auta ..

Hocu da kupim ovaj autic pa me zanima par informacija ...

Da li su pouzdani ovi modeli, jesu li kvarljivi i sl. ?

Jel tesko naci kakve tuning djelove ,tipa neke spojlere, gewinde i sl. ?

I dal se moze siriti zadnji blatobran,posto je 4 vrata a blatobran je blizu vrata ?

i jos nest ... auto je kao koza ,pogledajte ga .. feluge su 15 a naprijed je zbilja velika rupa ,sta da se tu uradi da auto malo cucne jednostavno da ubijem taj prostoro izmedju feluge i blatobrana ...

Pozz ...

Koza ? cini ti se zato sto su mu prednji tockovi parkirani na ovom uzvisenju. Ja ti savjetujem kupi kakvog njemca tipa RS4 ili R32, okani se ovoga

Član
Ovo je specijalna izvedba "roland garros", nekada je bio vrh ponude... konkretno, ovaj sa slike je bio nekada dobar auto, sada je mezar i ne vredi te pare... dodaj jos 1000 i imas 206icu najmanje 6 godina mladju i 24548 puta atraktivniju. Ako bas hoces 306, gledaj nesto mladje sa troje vrata jer hatchback sa petoro ne moze da se sredi kako ti zelis, gefufne, spojleri, folije, felge... nista ga ne moze odvojiti od imidza jeftinog porodicnog automobila.
i na kraju, ako bas gledas 1,6 motor, trazi 16-ventilske jer nemoguce manje trose a idu skoro kao i GTI.

Član
reci cu da trazim autto do 3500 ... para vise nemam ...

A ovog uz neko preklapanje jos mogu dobiti za 3500 ... pa sad htio sam da cujem vasa misljenja ...

Član
Što se tiče motora, stari je tip, ali su dosta pouzdani, mogu i da idu normalno, ništa extra. Limarija im je bolja strana, o koroziji vjerovatno ne bi smjelo da bude govora. Dijelova imaš jako povoljno na sve strane, a što se tiče styling dodataka, sve što sam vidio do sad je teški anti. Fino on izgleda i ovako, mislim da je nazad torzija i to im je uglavnom mana u PSA koncernu, a može biti i poskupa. Ako točkovi imaju imalo nagiba pozadi, spremi finu svoticu da to dovedeš u red. Reparirana torzija za 206 je oko 500KM, za ovo ne znam. Kad malo razmisliš, ljudi cijene dvičurine ovoliko, a pogledaj ovo auto, baš dobro izgleda. Što se tiče kilometraže, nemoj da te zabrinjava iako ima i 250k, samo vidi boju ulja i malo filtere provjeri da znaš kako je održavan. Odmah mu to sve izmjenjaj i miran.;)

Moje mišljenje je da 3500 za ovo auto uopšte nije puno, da ne kažem džaba je.;)

Član
Moj brat je vozio 306 ali dizel 1.9 i bio je prezadovoljan . Presao je sa njim 100 000 km i nije imao velikih ulaganja . Ponesi ti 3300 i reci daj kljuceve :icon_smile:

Član
i moj brat je imao 306 koliko ja znam bio je zadovoljan.. pitaj njega clan DDaarriioo
ja bih uzeo za ove pare je umal pa đaba :lol: