Trebam pomoc (felge,gume)

Trebam pomoc (felge,gume)

195 50 15 stavis i nemas brige osobno sam momku prodao felge sa svog golfa 7x15 sa gumam 195 50 15 na istu korsu kao kod tebe sve je bilo ok jer 55 ti je previsoko nema tu sporta trunke izgledat će kao dzip

Član
ma ici ce eto najverovatnije 195/50 R15 7J ali nisam siguran da i one nece kacati na sportskim oprugama 40/40mm to me trenutno muci :)

Član
kod njega su zelene opruge i ne zna koja je marka a spustana je 30 mm (guma od obrve je nekih 1,5-2cm

Uzmes sto tvrdje opruge, a i ako bude strugalo, kao sto su ti rekli bit ce samo kada nazad sjedi dvoje tezih, i kada brzo preletis preko rupe ili necega, inace mislim da se te plasticne obrve mogu i savijati ako se zagriju industrijskim fenom ;)

Član
RS hvala ti :) to je to ja mislim da ni sa FK oprugama nece pasti vise od 3mm,navedeno je tamo 4mm ali tu je to negdje uvjeren sam :) jos samo moram vidjeti kakve su cijene 185/50 R15 guma :D

eh mogul i ja stagod da kazem...:D prvo ti pazi na ET felge ako ih vec nisi kupio...od toga ti zavisi kolko je cijela felga napolje izbacena...drugo da li je 195/55 ili kroz 50 ili 45 mala je razlika jer ti je to "visina" a ne sirina gume...radje idi sa tom 185 ili 175...ja imam isti problem na corsi A...nabavio sam neke 7x15 et30...pa izlaze previse van...zato ganjam 175/55 ili 175/50 da bi se guma razvukla na felgu pa zbog obline kako ti kazes da ne kaci...ali tu oblinu sirinom gume postizes a ne profilom...s druge strane korsica je lagana i za drzanje ceste ti vise od 175 ne treba...195 je samo sminka a ubi joj trap...bespotrebno...plus veca potrosnja, plus sporije je auto plus sporije ubrzava i sve...a ako se 175 razvuce na 7J cak mislim da bi bila i veca sminka...tesko je nac takve gume ali recimo na smartu su bile nazad 175/55 r15...dalje opruge tvrdje zaboravi...maltene kakve god uzmes krace nisu dovoljno tvrde kad se auto zaljulja na uvalama...jedino da nadjes negdje bilstein ili h&r zadnje amortizere koji imaju stelovanje tvrdoce...najcesce iz seta gewindi...i ja bi ti preporucio da vise pazis naprijed jer joj je blizu unutrasnji blatobran pa bi presiroka guma i felga mogla parat od njega..i plus nije tocak stao pod blatobran ako ima mjesta da amortizuje samo ravno kad vozis...kod mene 13ke puno izlaze van i ovako normalno izgleda staje pod blatobran ali kad vozim vecim brzinama na otvorenom pa kad mi amortizuje na rupu u krivini primjetio sam da zapara...a kod mene naprijed nemoze bit tvrdji...spusten do kraja gewindama...

Član
pa tako sam i mislio sto ti kazes da dobijem oblinu tako sto cu uzu gumu razvuci na 7J :) a ja mislim da ET 35 prolazi na Corsi B, to moram jos provjeriti,a opruge idu 99% FK ove 40/40mm , sa gumama bi radije isao na 185/50 mislim da nije previse siroko :) tj. nece mi pretjerano stradati trap,a lakse cu naci nego 175/50 :) nista meni ne preostaje nista drugo neko od nekog uzeti 15" i smontirati na par dana da vidim kako se ponasaju :D

Legend
meni je 195 50 kacilo na golfu,zavisi koliko ces spustit auto, koliko su izbacene felge (offset ili ET), krutost opruga, ima tu dosta faktora..

ako hoces da je "ubijes u pod" uzmes te 175 55 i rahat si, dobit ces identican efekat kao na ovog gore corsi..jedina "mana" je sto su te 175 55 jako skupe ko komadu.. kao i 195 45

JD.

Član
eh konacno neko da ET spomene koji je jako bitan

znam da je na Tigri koja je ista ko Corsa B sto se tice podvozja, idealan ET 37 pa sad moguce je da ce ti ET35 zbog ta 2mm nekad zagrebati

znaci na Tigri 16" felga 7J ET37 ne grebe nigdje provjereno...

Član
Necu je pretjerano ubijati u pod...kao vec receno idem sa 35-40mm dole !

Pa rijedjen su mi ET37 od 35 pa ce vjerovatno ici 35ice ali 15" ...