Trazim savjet oko amortizera dopuna savjet oko kupovine

Trazim savjet oko amortizera dopuna savjet oko kupovine

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naime kako su krenule kise ove losije vrijeme osjetim da se nesto cudno desava pri brzinama vecim od 80 kmh kad pokusajem da se izrazim ovako zajasiti uvale na nasim cestama tj kanale sa vodom posumnjao sam na gume prednje jer sam malte ne imao osjecaj kao u zraku da sam nema se upravljivost na volanu i njih sam uzeo nove i sad je dosta bolja situacija ali se desava kad se hoces izbaciti ili krenuti prestizati i najmanje prebacivanje iz trake u traku dje neravna cesta a da je mokro kao da proklizuje nemoze se popeti slucaj npr biciklom ono da se penjete na trotoar a prednji tocak proklizuje i nemoze se popeti strugate bukvalno e to mi se desava na autu onda druga sumnja amortizeri i otisao na tehnicki izmejrio 55% lijevi 51% desni znam da je to lose i imam namjeru da mijenjam e sad sta je sa oprugama? kako znati da li su one stradale ili neko ako zna dje bi jos mogao biti problem?

hvala.....

Član
RE: Trazim savjet oko amortizera

slabi amortizeri po meni nevjerujem da je nesto drugo. vidi jesu li masni pri vrhu obicno je to znak kad odu skroz, il ako su gasni onda nema masnoce na njima, al vidis kad malo zaljuljas auto da skace ko skocko

Član

Opruga ti odredjuje visinu auta, a amortizer je tvrdocu auta. Ako ti nije izgubio na visini onda samo promijeni amortizere i to je to :icon_smile:

scorpio je napisao(la):
slabi amortizeri po meni nevjerujem da je nesto drugo. vidi jesu li masni pri vrhu obicno je to znak kad odu skroz, il ako su gasni onda nema masnoce na njima, al vidis kad malo zaljuljas auto da skace ko skocko

kad se ljulja poprilicno je jos tvrdo znaci nije sad da klacka

RS TURBO je napisao(la):
Opruga ti odredjuje visinu auta, a amortizer je tvrdocu auta. Ako ti nije izgubio na visini onda samo promijeni amortizere i to je to :icon_smile:

problem i jest visina ali nelogicna auto se diglo oko 4 cm u zrak naprijed dok je nazad isto :icon_rolleyes::icon_rolleyes:

amortizeri su za mjenjanja vjerovatno, ali pogledaj spuru...tu moze bit problem ako ti nezgodno otima volan iz ruku...gubis kontrolu...opruga kolko ja znam ne moze otic, osim kad pukne...nema tu nikakve majstorije...al mi ne ide u glavu to da se auto diglo 4cm...jel moguce da je nazad propalo pa se naprijed propelo? da nije do zadnjih amortizera...sta si radio na autu prije nego se to pocelo pokazivat?

tito_i_partija je napisao(la):
amortizeri su za mjenjanja vjerovatno, ali pogledaj spuru...tu moze bit problem ako ti nezgodno otima volan iz ruku...gubis kontrolu...opruga kolko ja znam ne moze otic, osim kad pukne...nema tu nikakve majstorije...al mi ne ide u glavu to da se auto diglo 4cm...jel moguce da je nazad propalo pa se naprijed propelo? da nije do zadnjih amortizera...sta si radio na autu prije nego se to pocelo pokazivat?

bilo je lagano nosanje u lijevo ali nove gume i miran samo znaci sad ti kanali nemoze se izbaciti krene na volan tresti i auto se kao uvrce proklizuje na 80 kmh

a to se desilo mijenjao felge jednu po jednu i kad sam vratio auto mislim zavrsio ostalo dignuto naprijed dok je nazad normala vozio kod majstora da nije sta iskocilo pa nije leglo nema naznaka nikakvih sve pregledano i sve normalno a auto propeto bas kao da je nazad pritisnuto

RS TURBO je napisao(la):
A da ti nisu zadnje opruge oslabile pa pao nazad?

nezz sta bi ti odg. nazad je oko 3-4 cm do gume rub blatobrana i tako je uvijek bila visina a naprijed se propeo i rupa je oko 10 cm izmedju blatobrana i gume

da navedem astra g u pitanju

Član

To se moze desiti ako si izbacivao dizel motor i stavio benzin jer je dizelov motor dosta tezi pa da se odigne ili isto tako neki veci motor pa stavio manji, ili stavljene od dizela opruge naprijed. Opruga se ne moze razvuci, ona se moze samo spresati i da se smanji njena visina.

ma sve je orginal na autu auto kod mene 3 god nista nije mijenjano ali se poslije zamjene fela auto propelo naprijed

Član

Ako ti je propalo nazad onda su ti opruge oslabile nazad... Izmejri visinu na drugom istom autu nazad (koji jenormalne visine) pa onda kod sebe i ako ti je nizi onda su ti opruge otisle zadnje...

primam savjete koje amortizere uzeti znaci sve 4 komplet koja marka i ako ko zna cijenu i oznaku za moju astru znaci 1.4 66kw 2000 god

i sta mislite oko kupovine gewindi koliko su one neke srednje kvalitete

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.