Toyota iQ3

Toyota iQ3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Toyota-iQ3-3.jpg

Toyota je u Velikoj Britaniji proširila paletu pogonskih agregata svog najmanjeg modela iQ. Radi se o 1,33 litarskom Dual VVT-i četvorocilindričnom benzinskom motoru, koji u modelu iQ3 razvija 100KS pri 6000 o/min. i 125 Nm obrtnog momenta pri 4400 o/min.

Sa njim iQ3 postiže 171 km/h, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h zavisi od menjača. Sa standardnim šestostepenim menjačem ubrzanje do stotke naime traje 11,8 sekundi, a sa opcionom Multidrive CVT transmisijom nešto manje – 11,6 sekundi.

iQ3 takođe ima i Toyotin Stop & Start sistem, a po fabričkim podacima, potrošnja u kombinovanom ciklusu iznosi 4,8 litara na 100 km (emisija CO2 je 113 grama po kilometru).

Cene za iQ3 u Velikoj Britaniji iznose 11.495 funti za model sa 6-stepenim manuelnim, a 12.495 funti za verziju sa Multidrive menjačem. U standardnoj opremi se, između ostalog, nalaze i klima uređaj, audio sistem sa šest zvučnika, devet vazdušnih jastuka, automatsko uključivanje svetala i brisača, el. podešavanje i grejanje retrovizora...

Član
prejak, zamisli na semaforu stanes do njega i on te otpuha, to sam ja vidio u sarajevu novi A3 2.0 tdi protiv smarta sport zatamnjenog, ubio ga lik :D

Član
Nekako mi se ove brojke ubrzanja i max brzine ne slazu nikako sa snagom mashine :icon_rolleyes:. . . trebalo bi to puno bolje , jedino da su neki katastrofa mjenjac stavili :icon_confused: , ali opet ovo pravo malo auto za grada parkirat kao smarta !:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.