Toyo T1R gume, iskustva?

Toyo T1R gume, iskustva?

Član
Zanimaju me iskustva onih koji su koristili ove gume, kakav je grip, kakve su za 402m, znaci ne zanima me kakve su po krivinama i sl, koristio bih ih samo na 402. Da li brzo izgube svojstva? Izletela mi dva komada, momak vozio po krivinama i malo ih vise potrosio sa strane ali su mlade i po sredini imaju mesa...

Član
zadnje 3 godine derem te gume odlicne po suhom a i na mokrom iznenadjujuce dobro drze ( rijec je o 215 40 gumama kod mene ) cca 10 000km vjek trajanja dosta brzo se trose.. A sad sta se tice 402.. zavisi sta vozis neznam meni na BMW sa sperom provrta nemaju skoro nikako

Član
Vozim xsaru od cca 170ks fwd, trenutno michelin pilot zapali ih i ostane u mestu, ali su matore kao sam djavo :) A te toyo su malo potrosene sa strana ali kapiram da to nije mnogo bitno za start..

E kako se zove taj sprej ako nije tajna?

Član
mislim da mislio na šperu :icon_biggrin:

sto se tice tih guma koje nisu namjenjene za race, prve bi preporuci t1r, ja sam ih imao i odusevljen sam kakve su bile, ali su mi sad preskupe da ih uzimam ponovo ;)

Legend
ako ce ici samo za race, zasto ne uzmes r1r :)
stim da i t1r je iznenadjujuce dobra, dosta pohvala sam citao o tim gumama, a i sam sam se uvjerio da nevjerovatno dobro drze, jedina "mana" kao sto je vec naglaseno je da se poprilicno brzo trose pri agresivnoj voznji.. zbog toga i imaju tako dobar grip ;)

Član
Dobra guma koristim je na Swiftu omjer cijene i dobivenog je ok. Cca nekih 5000 km je to kako spada poslije ih skidam. Dobra je za cestu i skroz ok grip ima.
Ako je za 402 onda se uzme R888 i nema problema

Član
Aha tek sad videh da je covek mislio na sper, mislio sam da je onaj premaz za gume pa,u spreju :) Za r888 znam da je najbolja ali ovo mi se sad povoljno pojavilo, ici cu abd nekad i na r888 ali samo kad.budem imao za nove.

Član
Pa Toyo jesu povoljne ja sam ih dobivao 205 45 za 800 kn komad samo opet moze onda izdrzat 10 000 12 000 ali poslije 5000 km to vise nije ta guma.
R888 5000 km vec je pojeden do bola

G

GoPlay

Snjur je napisao(la):
Pa Toyo jesu povoljne ja sam ih dobivao 205 45 za 800 kn komad samo opet moze onda izdrzat 10 000 12 000 ali poslije 5000 km to vise nije ta guma.
R888 5000 km vec je pojeden do bola

ali zna se sta ta guma cini do 5000 xD

Član
realno gledano 10 000km je maximum za bilo koju gumu ako se gleda sa stajalista malo ''brzeg'' vozaca ..
A dellas koja dimenzija te zanima od guma tj. koju dimenziju trebas?

Član
Dimenzija je malo spcificna 195/55 15, mada bi prosla i 195/50 koja je puno jeftinija i dostupnija. Ove koje sa nasao su 195/55

Član
To je dzabe onda, ovde i nije bas tako jeftino... Moracu da vidim kad budem u Bosni onda, jos ima povracaj pdv-a koliko sam skapirao.

BHT Ovisnik
sta radite gumama pa im je toliko mal vijek:icon_eek: to bi znacilo taman mogu izdrzati jedno ljeto