Tempomat, golf 4

Tempomat, golf 4

Član
Moze li mi neko objasniti kako se pali tempomat na golf 4? na lijevoj rucici ispod volana ima OFF i ON, ja stavim na ON i sija na boardu lampica od tempomata ali brzina auta ne ostaje ista, nego kao da i nije upaljen tempomat, kako se to podesava?

Član
Okrenes prekidac na ON i pritisnes donje dugme-set-ostaje ti brzina kojom ides memorisana i drzi tu brzinu
Gornje-donje dugme su ti onda plus i minus, podesavas brzinu
Ako diraš kočnicu i kvačilo isključi ti tempomat, nema funkciju
Ako je na ON, cackao si kocnicu i kvacilo, pritisnes gornje dugme RES i vratit ce te na zadanu brzinu
Ako ti ne radi ni tako, provjeri prekidac na kvacilu
Na kocnici vjerovatno nije problem jer mislim da uzima signal sa prekidaca koji istovremeno pali i zadnja stop svjetla pa bi stopke stalno gorile ako on zeza
Na kvacilu bi trebao isto imat prekidac koji prekida tempomat
Bar je tako na Opelu :D

Član
Okrenes prekidac na ON i pritisnes donje dugme-set-ostaje ti brzina kojom ides memorisana i drzi tu brzinu
Gornje-donje dugme su ti onda plus i minus, podesavas brzinu
Ako diraš kočnicu i kvačilo isključi ti tempomat, nema funkciju
Ako je na ON, cackao si kocnicu i kvacilo, pritisnes gornje dugme RES i vratit ce te na zadanu brzinu
Ako ti ne radi ni tako, provjeri prekidac na kvacilu
Na kocnici vjerovatno nije problem jer mislim da uzima signal sa prekidaca koji istovremeno pali i zadnja stop svjetla pa bi stopke stalno gorile ako on zeza
Na kvacilu bi trebao isto imat prekidac koji prekida tempomat
Bar je tako na Opelu :D

Skontao sam, ubrzas koliko ti treba, upalis tempomat na ON, i stisnes SET, i stoji na toj brzini :)
Kad stisnes kocnicu tempomat se ponistava logicno i onda opet ubrzas koliko treba i SET.
Nista lakse.. samo eto nisam nikad pokusavao pa se cinilo komplikovanim... pozz

Član
Kad smo kod tempomata kod Golfa 4 , naručio sam sebi ručicu sa pripadajućim kablovima , koliki je problem to uraditi u DIY varijanti?
Znam da ga se teba dijagnostikom aktivirati , mene zanima ovaj dio oko razvlačenja instalacije , za rakupusat nije nikakav problem ali sa strujom i nisam preterano stručan.
Ggje one pinove sa kablova obosti ako je to neko već radio?