temperatura, neispravna kazaljka g 2

temperatura, neispravna kazaljka g 2

Član
odkad sam stavio novu instrument tablu s obrtomjerom, stalno mi kazaljka od temperature pokazuje da se auto pregrijava a ono je ustvari stalno na normalnoj radnoj temperaturi, kad sam tek promjenio tablu mislio sam da mi je crko termo davac na hladnjaku, promjenio ga medjutim ista stvar, kako cu ovo rijesiti, i da li se ventilator pali kada god na tabli predje polovinu... to sam nacuo da stalno radi ako je kazaljka od temperature presla pola... POMAGAJTEE;)

ako si mjenjao instumente u samoj tabli tj. ako si ga otvoro moguce je da si slucajno odkacio kazaljku

nego da te pitam kad ti je ugaseno vozulo vratil se kazaljka skroz na dno gdje pokazuje hladno?

a to da ce ventilator radit ako kazaljka dodje na insrumentu na pola ili preko on ti nema veze s paljenjem
ventilatora to ti odradjuje termo-prekidac koi ti je postavljen na hladnjaku a on pali i gasi ventilator

nadam se da sam pomogao kolko tolko pozz

Član
dami2580 je napisao(la):
odkad sam stavio novu instrument tablu s obrtomjerom, stalno mi kazaljka od temperature pokazuje da se auto pregrijava a ono je ustvari stalno na normalnoj radnoj temperaturi, kad sam tek promjenio tablu mislio sam da mi je crko termo davac na hladnjaku, promjenio ga medjutim ista stvar, kako cu ovo rijesiti, i da li se ventilator pali kada god na tabli predje polovinu... to sam nacuo da stalno radi ako je kazaljka od temperature presla pola... POMAGAJTEE;)

kupi novu tablu, ta ti je neispravna kako i sam kazes :D a ako mislis da stalno radi, upali auto i izadji ispred :D cuces radi li ;)

Član
ernadhusic je napisao(la):
ako si mjenjao instumente u samoj tabli tj. ako si ga otvoro moguce je da si slucajno odkacio kazaljku

nego da te pitam kad ti je ugaseno vozulo vratil se kazaljka skroz na dno gdje pokazuje hladno?

a to da ce ventilator radit ako kazaljka dodje na insrumentu na pola ili preko on ti nema veze s paljenjem
ventilatora to ti odradjuje termo-prekidac koi ti je postavljen na hladnjaku a on pali i gasi ventilator

nadam se da sam pomogao kolko tolko pozz

VRATI SE KAZALJKA SKROZ NA POCETAK KADA UGASIM AUTO, ALI KADA DODJE VRIJEME DA SE UPALI VENTILTOR ONDA JE KAZALJKA SKORO NA KRAJU POKAZUJE KAO DA SE PREGRIJO:icon_question:

nije ti ok bimetal u instrumentu
a moguce je da si stavio i jaci termo prekidac koi otvara na vecim temperaturama
panti zbog toga pokazuje na instrumentu skoro vrh tj kazaljka skoro do kraja
a da ti je normalni ermo prekidac mozda bi ti pokazivalo malo vise od pola pa se onda ventilator pali

Član
ernadhusic je napisao(la):
nije ti ok bimetal u instrumentu
a moguce je da si stavio i jaci termo prekidac koi otvara na vecim temperaturama
panti zbog toga pokazuje na instrumentu skoro vrh tj kazaljka skoro do kraja
a da ti je normalni ermo prekidac mozda bi ti pokazivalo malo vise od pola pa se onda ventilator pali

ni to nije problem cak sam uzeo i termo prekidac koji se ranije pali jer mi je djelovalo da se auto totalno pregrijava, ni to nije, ne znam ni ja koji mu je *****:icon_question:

e onda rastavi sat izvadi taj pokazivac i ubaci drugi najjeftinija solucija
ili kupi drugi sat i mirna Bosna
tebi je bar lako kod mene sat koi pokazuje potrosnju i ima MAF senzor tj. displej
ja sam bio u banani dok sam nasao samo onu foliju iza kroz koju su vodovi moja bila sva ispucana i nije mi radilo pola stvari na satu
i opet kada sam nasao nasao s neispravnim KM satom i opet serafciger u ruke i rasklapaj
ko je devero s postavljanjem cajgera u sat taj zna da mora biti oprezan i precizan ko sahadzija
usput sretno s popravkom.

Član
dobro ti kaze, stavi pokazivac temperature od onog sata, kod kojeg ti je bilo ok, samo pazi nemoj pokidat stampanu plocu kad to budes radio
ja sam vadio kad sam radio cajgere, onako nije zajebano, ali treba malo zivaca, nema nista na silu
to ti je najjeftinije rjesenje, ako imas onaj stari sat naravno;)

samo promijeni mali dzek sto ide iznad ulaza za sajlu km/h(vidis na slici da fali), odgovara ti sa starog sata pa vidi hocel ti opet lagat temperatura