Techomarket Gracanica ?

Techomarket Gracanica ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Outrage je napisao(la):
imas jednu 15" , izlazne snage 1500w,nazivna snaga 450w (ili ide obicno V hehe nebitno) i cijena mu je 219.00KM Pioneer :)

Nadam se da sam pomogao !?
LP

jesil siguran da je pioneer, vise mi smrdi na sony sa tim podacima ...

Član
Jbg eddo :) ne smijem 100% tvrdit sad si me malo pokolebao jer se razumjes u to,ali sam ubjedjen da je Pioneer :D

Član
jbga ja kako znam, pioneer ima samo jednu jedinu 15-ku u ponudi a ona ima 8000W i neznam sad tacno kolko rms-a ... a bar sto se tice podataka i cjene, sony ima 15-ku koja pase tom cjenovnom rangu i ima potpuno iste karakteristike 450wrms/1500wmax i izgleda ko petougao ...

Član
necu hifonicsa,,imam ga vec,,mijenjo se sa markom,,,,,hocu da promijenim.....a pioneer nije skup a 400 RMS-a,,,a samo neznam kakav je zvuk da li valja,,,,i mislio sam ga stavit u slot port kutiju,,,,,sta vi mislite?

Član
Dobar je pioneer za nase uslove OK a moze i slot port kutija imas vec gotove dimenzije na internetu ;)

Vidi i kenwood kfc-w3011 isto je 400 RMS a tu je negdje i sa parama sa pioneerom meni ljepse izgleda a imam i dimenzije za slot port kutiju za njega mogu ti poslat ...

Član
ima naso sam ja bas na kenwood stranici neke dimenzije za slot port al je kutija za 12" 42.5 l:icon_question:,,,,kakve ti imas dimenzije,,,,bil mi mogo poslat? i gdje mogu uzet taj kenwood?

Netko je spomenuo Alpine Type E ili L (ista stvar), to je po meni daleko bolji woofer od pioneera 306/307, Jest da je rejtan 250wrms, al vjeruj da kad mu das bar 400Wrms onda je tek pravo sretan.. i svira ljepse 10x od pioneera.. probao sve to i znam sta govorim.. ;)

Član
Kenwood imas u techno marketu u Tuzli zastupnici su znam da imaju i u Nipexu, mislim da u Inter auto ih isto prodaju ....e sad dal ih ima na stanju trebalo bi provjerit...u Sarajevu ih ima...pitaj Bekira on je dosta kenwood koristio i imo je 3011...

Ove dimenzije su i kod mene iz kenwooodovog kataloga vjerovatno je to isto :icon_rolleyes:

Član
SoundLunatic je napisao(la):
Netko je spomenuo Alpine Type E ili L (ista stvar), to je po meni daleko bolji woofer od pioneera 306/307, Jest da je rejtan 250wrms, al vjeruj da kad mu das bar 400Wrms onda je tek pravo sretan.. i svira ljepse 10x od pioneera.. probao sve to i znam sta govorim.. ;)

ja sam spomenuo alpine :icon_biggrin: po meni je on najbolji woofer u ovom cjenovnom rangu.... :cool:
njegovih 250 rms-a za slusanje vrijedi vise nego pioneer-ovih 400........moje misljenje

Član
Ma treba i druge stvari uskladit adekvatna kutije i pojacalo, pa fini kablovi i onda je zvuk ...

Meni licno je bolja 307 od Type E i L ne mislim po kvalitet nek onag posto ne furam SQ vec samo rokanje sto jace to bolje :cool: onda 307 e type R je vec druga prica polovan se moze naci za 200 KM ak mos to kupi :cool:

Opet mozda nije kutija valjala il amp kad sam sluso type E :icon_question::icon_rolleyes:

Type E je osjetljiv i lagan woofer, i na isto snage ce svirati bolje od 306 npr, imao sam dva Type L-a na skoro 900wrmsa, to im je bilo taman snage a mogli su jos, a svirali su glasno, dosta glasnije od dvije 307 koje sam isto probavao.. a tek zvuk daleko ispred..

Član
Prvo visi kakvu muziku slusas, da li ti je bitan kvalitet zvuka ili nabijacina i (mozda najbitnije pitanje) koje opjacalo ti imas i planiras koristiti?

Član
ma imam neko pojacalo od 200 watt(nije bog zna nessto),al opet lijepo udera i sa njim,,,,sto se tice muzike slusam sve,,,ma daje i da ima dobar zvuk,a i da nabija malo,,,,,

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.