Strunuo pod

Strunuo pod

Član
Pozz svima,
Imam problem na Golfu 2,primijetio sam da mi se sjediste klacka,onda sam zavirio ispod tapacira i imao sam sta i da vidim strunuo mi je pod skroz lijeva strana vozaceva sjediste se slabo drzi znaci klacka se po malo,e sad ali mi je strunuo i prag odozdo dok gore nije nigdje pokazao koroziju,znaci moze li se ovo kako odraditi,preporucite mi nesto jer sta ce ovdje majstor uraditi hoce li staviti dio poda od drugog auta ili ce stavljati neke limove ne izbigovane, i da li treba da bude dupli lim,znam da ovdje ima vas dosta iskusnih pa bi volio da mi sve objasnite,da li to moze biti stabilno kad se isijece zavari.Hvala vam unaprijed
Evo slike
http://postimage.org/image/mw1o0zgmj/
http://postimage.org/image/yblklossj/

swe se drug da rijesiti a i tvoj pod naravno
o kvaliteti posla ti diktiras majsoru i tvoj džep jer neces mu platit za nesto sto ne valja
ja sam imo i goru situaciju ali je to majstor odradio za svaku pohvalu ojaco pod bolje nego fabrika pragove isjeko izmjenjo i njih ojaco uradio i izolaciju i to me zadovoljstvo kostalo 300KM
opet ti navodim da je dogovor s majstorom na prvom mjestu a na drugom konacni rezultat posla
toliko i pozzz

Član
Ma samo goni dok ti sic ne propadne skroz :lol::lol:
Onda pukni limene zakrpe ako ih vec budes imao gdje zavarit :cool:

Član
Ajmeee pa nije moguce da je ovo golf 2 pa one ne hrdjaju kako nas narod kaze :lol:
Ma moze se sve odraditi samo zavisi ko ti radi i sta hoces da ti uradi, lim se oblikuje kako hoces tako da nije problem i da ti se napravi da bude isti kao i tvoj, ne ovaj sada :D nego kao fabricki. Samo trazi majstore koji radi sa limom od 1mm i debljim i da je tabla lima kojom radi bude nova a ne neka sto stoji kod njega godinama i vec je postala porozna, jer vecina radi sa 0.6, 0.7 i 0.8mm da bi ga lakse oblikovali i krivili a to je veoma tanak lim i brzo izagnjije opet. Ja sam svoj radio sa 1.2mm (ali ja sam saam radio nije nikakav majstor) i uradio auto prije 3 godine i evo dan danas nit je gdje izbilo nit je gdje prohrdjalo. Znaci 1mm i deblji lim ti je rjesenje i da se kvalitetno uradi i naravno kvalitetno zastiti a razlika izmedju cijena ti je mala, oni koji fusaju recimo naplate 200km a oni koji urade to kvalitetno da traje urade za 300km. Ali opet zavisi koji je majstor.

Član
Hvala,ja sam kompletno auto radio znaci kompletno farbanje auta prije 4 godine i zastita sve,tada nije bio trul,lim je okolo i farba odlicna samo pod ispod vozaca je skroz otiso propao.
To me sve kostalo 1300 km sa dubokim branicima.

Član
moja golf je bio slican, moze se sve srediti bez da diras ostatak limarije ..cijena bi trebala biti od 200-300 km da se fino odradi i zastiti kako valja, najbolje bi ti bilo da radis do pragova tj. da zastitis i pragove kao sto sam ja na svom rahmetli golfu uradio , jer je to osjetljiv dio na golfu izlozen koroziji , nadji dobrog provjerenog majstora , da ti ne ispadne za godinu dana da placas opet ;):icon_biggrin:

Član
Bio sam na dogovoru danas kod majstora i on kaze da to nije nista strasno,cijena negdje do 80km sa zastitom,i moze biti za jedan dan gotovo,popravak tamo u utorak ili srijedu vidjecemo,javljam rezultate.;)

Najbolje ti je da nades na otpadu zdravu skoljku i rasijes cijeli pod pod suvozacevim nogama po tvornickom varu i to navaris na svoje...

Član
Mogao je bar ako je stitio, da odradi zastitu citavog poda a ne samo to sto je radio, i bar malo bolje to odraditi, recimo masu za varove staviti po varovima itd, sto po slikama vidim da nije uradio nego samo povario i puk'o kobit :icon_rolleyes:
Sve u svemu posluzice dovoljno :cool:

Član
RS TURBO je napisao(la):
Mogao je bar ako je stitio, da odradi zastitu citavog poda a ne samo to sto je radio, i bar malo bolje to odraditi, recimo masu za varove staviti po varovima itd, sto po slikama vidim da nije uradio nego samo povario i puk'o kobit :icon_rolleyes:
Sve u svemu posluzice dovoljno :cool:

Kol'ko para tol'ko muzike.

I ovo je odlično prošao.

Član
nabolje da ovo zasitits sam uzmi body 950 sto se nanosi sa crtkom i predji varove sve sa cetkom dobo ih namazi jer je on gust dosta ovako ce ti probiti brzo i eto ti opet sranja znaci 950 sa cetkom pa onda ks-500 sa spricom nanesi i onda ce biti ok nece ti se vidjeti varovi a bice zasticen dobro ja sam kod sebe mejenjo komplet podove uzeo sam stranca skoljku i isejko sve komplet i zavario kod sebe zastitio dobo sad je ko mina pragove zamjeno rubove nove al sam radio sam sve ;)