Stravicna noc na bh. cestama: Sedam poginulih, 18 povrijedjenih!

Stravicna noc na bh. cestama: Sedam poginulih, 18 povrijedjenih!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
LudoA je napisao(la):
A gle godina... 21, 19, 21, 21. Strava... R.I.P.

Ne kaze se dzaba da si sa 2-3 godine vozackog iskustva puno veca opasnost nego da si pocetnik... Kontas da sve znas a prosao si 1% onoga sto te ceka...
 
edo_16v je napisao(la):
U saobraćajnim nesrećama, koje su se na cestama u Bosni i Hercegovini dogodile jučer i prekjučer, poginulo je sedam osoba, a 18 je teže i lakše povrijeđeno.

U donjovakufskom naselju Boroje preksinoć su u sudaru automobila "opel vektra" i "hjundai" poginula dvojica mladića, a pet osoba je zadobilo teže i dvije lakše povrede.

Život su izgubili Ernest Plačo (21) iz Donjeg Vakufa, koji je bio suvozač u "opel vektri", i četrnaestogodišnji Velid Glamočić, privremeno nastanjen u Trbovlju u Sloveniji, koji se nalazio u automobilu "hjundai". Uslijed stravičnog sudara, "opel vektra" je potpuno izgorjela i u njoj mladi Ernest Plačo.

Prevezeni u bolnice

Njegov otac Mirsad Plačo, koji je upravljao automobilom, s teškim tjelesnim povredama prevezen je u Kantonalnu bolnicu Travnik, zajedno sa Majdom Plačo i Irmom Rahmanović, koje su se također nalazile u "opel vektri" i koje su teže povrijeđene.

Senahid Duranović, vozač "hjundaija", zadobio je lakše tjelesne ozljede i odvezen je u bolnicu u Jajce. Teže je povrijeđen i Selmir Duranović koji je prevezen na Neurohirurgiju u Sarajevu. Ostali putnici Hadan Duranović i Almir Karadža, oba iz Jajca, prošli su s lakšim tjelesnim povredama. Svi oni su krenuli na proslavu Nove godine u Turbe kod Travnika.


da strasna nesreca,te noci sam se nasao na mjestu nesrece,putovao sam da proslavim novu u vakufu,kad zastoj isasao sam i pogledao strasni prizor. sto je jos gore poznavao sam ih obojicu,i bili su moji prijatelji.sve se desilo iz budalestine i prestizanja,prije nesrece prosao je kamion koji je posuo pjesak,zbog snjega ako bi pao,te je cestu ucinio kliskom,sto oni nisu znali,te su nastavili brzo i nepazljivo.

pazite se ljudi,steta momaka,poznajem ih i bili su super momci,al et sudbina ih snasla
 
Član
Nije ovo normalno. R.I.P.


Vezano uz temu:- U Jelahu lik pokupio pet auta na parkingu u subotu navece, plus njegovo sesto, niko ne zna kako mu je uspjelo to. :icon_confused:
Sto je jos tuznije, taj isti covjek je prije nekih 2-3 mjeseca pijan plafon bjezao od policije isao po trotoaru i razvalio kraj nekih kioska, znaci po pjesackom terenu sa autom, i sad eto opet vozi, to ja nas zakon, policija, vlast.. :icon_sad::icon_question:
 
Član
Ma alkohol i neiskustvo , najveci uzrocnici saboracajnih nezgoda
Ja sam licno prisustvovao jednoj saobracajno nesreci , akohol je uzrok naravno bio
 
emir_89 je napisao(la):
nisu djabe ljudi stavili zabranu vozdnje poslije 11, a mi se sve bunimo... :icon_biggrin:

Ja mislim da to poslije 11 nema veze, ja ako cu se praviti budala i ugrozavati druge u saobracaju sa svojim glupostima ja cu to raditi u bilo koje vrijeme dana, tako to poslije 23 sata da se ne smije voziti i jeste glupost, i koliko nas zapravo postuje taj zakon, takav je mentalitet za 80% pocetnika prkosi tom zakonu i voza se poslije 23 sata... Znaci ono sto sam htjeo reci da to kako ko vozi nema veze sa tim zakonom!!!!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top