Šteta od leda!!

Šteta od leda!!

Član
Vozilom mi je osteceno u sinocnoj oluji,ima na deset mijesta manje udubljenje od leda.Nije nista puklo ili razbijeno.Interesuje me sta najbolje uraditi?Ima li ko da to dobro radi,izvlaci vakumom i slicno?I kakvi su zakoni kod nas,ima li kakve sanse na neku odstetu i slicno?Svaka info dobro dosla.
 
Član
Ok,a ima li ko da to radi??Znaci ne interesuje me kitovanje i lakiranje.Nisu toliko ostecenja.Gledao sam na youtube da se moze i bez tog uraditi da valja,ali ko ima odgovarajuci alat.
 
Član
Kod Damira iz Maglaja ,auto perfekt se zove servis, oni ti rade izvlačenja bez farbanja.
Meni su uradili Picassa , nema šanse da se išta primjeti , a bio je izlupan od leda kao da je čekićem lupano po njemu.
Evo ti telefon 061/763-427
 
Član
Radi ti zilo iz visokog to izvlacenje dobar majstor..izvlaci se to bez da se farba...mislim da je skupo al eto...provjeri..
 
Član
Djordje hvala ti.Cuo sam u gradu da ima neko u Maglaju da to radi,ali niko nije znao ko.Znas li mozda kakve su cijene?kod mene ima 10 tih udubljenja,manja su?
 
Član
Mene je izišlo 700KM , ali je auto baš bio izlupan , em jako em puno udaraca , znači hauba . krov , štokovi i zadnja gepek vrata bila udarena , i to je vraćeno na nulu , samo ostao zagreban lak (gepek vrata).

Kod tebe ne bi trebalo toliko izaći , jer kažeš da nema puno udaraca , ali svakako preporučujem da to uradiš i da je skuplje od farbanja , a nije , a em je brže , em urednije a ostaje i orginalni lak.

Za Damira sve preporuke.;)
 
Član
i moj komsija je platio 700 KM izvlacenje tih rupa, i u njega je bilo puno, citav krov hauba i gepek zadnji, auto je pasat 6
 
i meni bi trebao jedan ovakav majstor ali u okolini Tuzle ???:icon_question:

imama samo jednu malu udubinu za izvući na haubi, neko mi se naslonio dok se ljubio :icon_mad:
 
Član
Brane984 je napisao(la):
Dzeni: Ima li tragova posle tog tretmana??Je li morao sta ponovo farbati?

Ne može se ništa vidjeti poslije ispravljanja , znači 100% ostaje ravanm lim , i ako led nije oštetio farbu na laku ne ostaju nikakvi tragovi , a da bi oštetio lak , morao bi biti veličine teniske loptice...
 
Član
Za udubljena i ta sranja Nurko na Matuzicima preko puta Binga mu radnja, ili Sinan gore na Jelahu. Ako su manja udubljenja znajuci koliko je sranje danasnji lim mozda bi se i kuci to moglo uradit sa onim malim uredjaima radi na principu vakuma ima jedna ona zabica stavi se na udareno mjesto i ima ram stavi se povis nje i sarafom se zabica izvlaci prema vani dok lim ne postane ravan. Ako farba nije pukla ovo vjerovanto pomaze, ja auto kupio bilo samo malo udubljeno iza vrata sad ima 10 udubljenja ko god ide rukne vratima....
 
Član
Oj stara tema ali evo update kome je daleko Maglaj a i covjek je prezauzet ja sam zvao nedavno kaze termin u februaru , Maglaj mi je daleko inace tako kome god je daleko i ko trazi kvalitetnog majistora za ostecenja od leda nek se javi u pp za info ,ima covjek u Bihacu radi profesionalno bavi se stim poslom u austriji dodje vamo kad moze odradi i opet nazad,covjek mi je pokazao primjer na cemu je radio kad sam usao ja prezadovoljan :D steta sto nisam digitalnu ponjeo za koju fotku :D al neznam odgovaral covjeku reklama zato mogu samo dati broj u pp kome zatreba ;)
 
Član
ovaj lik iz Maglaja je doktor za te stvari, kao sto rekose iznad, nema sanse da se ista primijeti, jedino mi se ne svidja sto isprljaju unutrasnjost-nebo dok skidaju ga, inace ljudi rade sa magnetnim sipkama i to je jedina profesionalna varijanta.
 
Top