Stelovanje kvacila kod Fiat Brava

Stelovanje kvacila kod Fiat Brava

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pojavio mi se u zadnje vrijeme problem sa kvacilom, dakle kada tek upalim auto cuje se neko zujanje i cvrcanje,eh primjetio da kada kvacilo povucem prema gore,taj zvuk nestane. Da li ja to mogu dotjerati ako popustim sajlu kvacila?? I ako je to rjesenje gdje se nalazi taj saraf:icon_question:
U pitanju Fiat Brava.[/b][/i]

Član
brate...to ti je otisao druk lezaj....sasuo se..i moze ostetiti korpu i lamelu....to se ne moze nastelovati...to se kupi set i promijeni...nazalost je tako...oko 280 KM...zao mi je sto to cujes al 95 % je tako...pozz

Član
sumnjam da taj fiat ima sajlu,hidraulika je garant...nemas sta stelovat,zamijenis sta je otislo,vjerovatno druk lezaj...mozes samo to promijenit ako ti je korpa i lamela u dobrom stanju,mada je najbolje komplet

Član
__minel__ je napisao(la):
brate...to ti je otisao druk lezaj....sasuo se..i moze ostetiti korpu i lamelu....to se ne moze nastelovati...to se kupi set i promijeni...nazalost je tako...oko 280 KM...zao mi je sto to cujes al 95 % je tako...pozz

Mislis saam set ili je to sa rukama ta cijena??

edoze je napisao(la):
sumnjam da taj fiat ima sajlu,hidraulika je garant...nemas sta stelovat,zamijenis sta je otislo,vjerovatno druk lezaj...mozes samo to promijenit ako ti je korpa i lamela u dobrom stanju,mada je najbolje komplet

Sajla je u Brave.
Hvala na savjetu;)

Član
Mislim da je manje para, za JTD Bravu je 220 km set cini mi se, mislim da je za tog 1.6 i jeftinije, a ruke su ti oko 60km kod nas za takav posao skidanja mjenjaca....

Član
to sam ja mijenjao na autu u servisu davno...i kostalo me je s rukama kako se sjecam 280 KM ili 300 KM,nisam siguran...uglavnom set se moze samo kupit,ne moze posebno...druk lezaj,korpa i lamela i ruke...

Član
trizex je napisao(la):
Mislim da je manje para, za JTD Bravu je 220 km set cini mi se, mislim da je za tog 1.6 i jeftinije, a ruke su ti oko 60km kod nas za takav posao skidanja mjenjaca....

Evo gledao sam na netu ima u njemackim online trgovinama setova za nekih 50 do 70 eura. Samo eto naci majstora koji ce to ugraditi u mojoj blizini.

Moze lock!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.