Član
nije nikakvo mjerilo, bar u mom slucaju, prednost jeste kada auto ima servisnu knjigu, ali uz sve prilozene racune od servisa... ja sam u servisnoj knjizi koje god sam auto prije ovoga prodavao (3-4kom) imao sve racune sta je radjeno i koliko je placeno (iz ovlastenog)... kojeg god sam prodavao pitaju ljudi reda radi ima li, ja kazem ima izvadim pokazem pocnem vadit racune, kaze covjek mene to ne interesuje, hajmo mi u ovlasteni fino 50-60km pregled ako bude auto ok ja placam pregled i kupujem ga, ako ne ti placas pregled, i zavrsena prica... sad fino kupim originalne dijelove, odnesem svom majstoru, sve mi covjek promijeni i ustedim 100-150km u odnosu na ovlasteni servis... par prijatelja imam koji voze jako skupa auta, i svi se slazu da je ovlasteni bacanje para i odrzavaju auta na isti nacin kao ja (znaci originalni dijelovi, majstoru i mijenjaj), a vjerujte sva auta su u top stanju... tako da, prilikom kupovine, na servis, pregleda se auto detaljno, motor trapovi kocnice, mjerenje farbe i mirna bosna prije je servisna knjiga bila uvjerljiv dokaz, a sad, za petobanku ti pecataju sta god hoces...