SsangYong Korando

SsangYong Korando

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
E ovako,imam ponudu da kupim ovaj dzip pa imam nekoliko pitanja
Jel neko moze reci nesto vise o njemu,kakvi su,mane i tako
znamo da je u njemu mercedesov motor,autu je 1998god,2.8 dizel 72kw 4x4
ono sto sam primjetio na autu,jeste to da kada hocu prebaciti u nizu moram stisnuti kvacilu pa ponovo stisnuti da prebaci,e sada ne znam,jel to kvar ili..
Napukla sajba,servo pusta ulje..kakav je on uposte za odrzavanje,potrosnja...
Ako bih ga uzeo dosao bih me negdje oko 10.000km,
Slika nemam,ali je ocuvano s vana!

Početnik
ovo sto si nabrojao dovoljno bi ti bilo da odustanes od istog jest cijena ok ali racunaj ako bude extremno lose da na to jos imas cca 2500 KM stuci,kako?
e pa ovako,servo gubi ulje,moguce da je otisla glava volana koju ces polovnu platiti 500 + KM jer korando nije cest auto,problem je u semerinzima koji propisaju jer nekada radi bez ulja ili vozi na presirokim gumama.
mjenjac,jedna serija je isla sa pajerovim mjenjacima od 5 brzina,u pajeru kojeg je napravio japanac znao je pocesto zajebavati a kamo li u nekoj korejskoj varijanti manifest je uvijek bio druga brzina,racunaj 900 KM (imam bas jedan za tebe mjenjac:icon_biggrin:)ili glavni cilindar kvacila pa onda sekundarni ili mozda set cijeli kvacila za koji ces iskesirati pa i 400 KM,moze biti da je samo u pitanju nedostatak ulja u sistemu mada opet ti kazem.
sajba 400 + KM.
odrzavanje skupo posebno ako si tip covjeka koji je navikao voziti dvicinu kupovati turske grijace za 5 KM,plocice za 20 itd.
taj auto se svako malo mora podmazati,motor je 2,9 i poznat kao zedan 12+ litara neke gradske voznje ti ne gine,i to sa 2wd otvoreno 10,teren sa 4low i ukljucenom redukcijom nebo je granica sto se tice potrosnje.
korando ko korando meni licno i nije neki auto,vozio sam jednog dobar za 4x4 i blata do vrata ali za sve ostalo kita.
u tvoj budzet od 10.000 KM ulazi mnogo pravih i finih terenaca,kao npr pajero.

Član
ja imam mussa
sto se tice motora,extra je,nemas sta da brines,meni trosi 11-12 litara gradske sa pogonom na samo zadnju osovinu...isti motor je i u korandu...sto se tice mjenjaca,to je do auta,kod mene radi sasvim ok,i mijenjanje brzina je relativno lagano...imaju brdo elektronike za svoje godine,provjeri sve to...sto se tice servisiranja,u BiH imas (cini mi se) 4 ovlastena,ja sam mijenjao neke sitnice,koje su dosle na njemu,u IAM-u u Vogosci,i ljudi su fkt ok,satnica je 36KM cini mi se,sto je sasvim ok...dijelovi nisu skupi,iako su iz ovlastenih servisa (dva prednja amortizera oko 180KM) lampice su im malo cudljive,pa ti se nekad u voznji upali lampica upozorenja (od rucne,to im je mana,prekidac lose rijesen)...s time sto si nabrojao,ja ga ne bi kupovao,radje kupi mussa,neces se pokajat
http://www.market.ba/oglas/298168
provjeri DOBRO pogon,u njih radi na principu vakuma i zna zastekat ako se dugo ne koristi...ako kupis ssangyonga povremeno mu ukljuci i pogon na sve tockove a i sporu redukciju...mene nikako ne zeza...taj musso sa marketa je pravo povoljan,i neces naci nista bolje a jeftinije...inace im je cijena niska...za to para mozes kupit nekog japanca 10 gdina starijeg...ja se nisam pokajao...opet kazem,ja ne bi tog koranda,jer se prvo moras zezat s tim nedostacima,tako da ce te to izaci dosta vise od 10000...
i da,zaboravio sam,dijelovi u servis dolaze cini mi se,dvaput sedmicno,tako da za par dana maximalno dobijes trazeni dio

Član
lov2xlr8 je napisao(la):
korando zar to jos ima?
sjecam se kad je tek izasao,oko 50 hiljada je bio nov...

musso i korando se ne proizvode vise,mozda samo musso sports(pickup) koranda je zamijenio actyon a mussa rexton ili kyron (pretpostavka);)

Član
jest to su nasljednici,vozio sam novog rextona II,fin autic,fino ide,al kad das kontakt nekakva muzika isto ko da su strpali djeda mraza sa jelkicom,cinci linci za umrijet od smijeha,i sat na kontorlnoj tabli je digitalni onaj mali,i osvjetljenje dioda kao na digitronu,jedna samo,neravnomjerno osvjetljeno ne vidi se nista.a full oprema bio

Član
i u mene je cinci linci,upozorenje za pojas:lol:
a zato je rexton 50-60 hiljada a ML preko 100 hiljada;)
iako smatram da su ssangyongovi extra za svoju cijenu,kad mi stari pokaza ovog sto sad vozim,kontam,kinez,kad sam potrazio malo,mecka,tamo-vamo,kupim ga i ev vec 2 godine bez vecih kvarova,trebalo zamijenit par stvari s kojima sam ga kupio,i to je to...a najbolje je sto ga u zenici nema niko,samo ima jedan drukcije boje al se slabo voza:D

Član
ma ovaj rexton sto sam ja vozio je bio 80 hiljada,sva moguca oprema i najjaci dizelski motor,taj mercov.
ma previse para,jest on gotivan felge neke velike bile,grijanje sjedista gluposti ma sve.
al previse je previse,doduse jest to bilo tek doso u salon,mjesec dva kasnije je bio sigurno 10 hiljada manje

Član
mislim da je to onaj 2,7xdi sa nekih 180KS:D
al ipak mislim da je opet dosta povoljniji od konkurencije i klase u kojoj se nalazi,za te pare mozda ne bi mogao kupiti ni bmw x3 s tom opremom,a o x5 da ne pricam
meni je pravo mocan izgledom:cool:

Član
eh cak mozda je bio i 2.8,dakle motor kao u zadnjeg ml-a tako mi rekose,isho je ko poplava sto bi rekli i udobnost i sve je na nivou,al opet ml je ml :)

Član
ko ima viska podebeo stek deviza kupice ML-a,ko hoce relativno dobro auto,al ne sa svim prednostima koje ima mecka,kupice ssangyonga
kao u tebe u potpisu
vozim ssangyong,kad hocu mercedes zovnem taxi:lol::lol:

Član
lov2xlr8 je napisao(la):
jest to su nasljednici,vozio sam novog rextona II,fin autic,fino ide,al kad das kontakt nekakva muzika isto ko da su strpali djeda mraza sa jelkicom,cinci linci za umrijet od smijeha,i sat na kontorlnoj tabli je digitalni onaj mali,i osvjetljenje dioda kao na digitronu,jedna samo,neravnomjerno osvjetljeno ne vidi se nista.a full oprema bio

:lol: musso krsh :D

Član
bulex je napisao(la):
lov2xlr8 je napisao(la):

sta musso,ssangyong krsh:D
steta sto mu je mercedesov mjenjac i motor,inace bi bio krsh u potpunosti :p

evo cinci linci xD
http://www.youtube.com/watch?v=azOO4P3bnqs

edoze je napisao(la):
bulex je napisao(la):
lov2xlr8 je napisao(la):

sta musso,ssangyong krsh:D
steta sto mu je mercedesov mjenjac i motor,inace bi bio krsh u potpunosti :p

evo cinci linci xD
http://www.youtube.com/watch?v=azOO4P3bnqs

hahahah isto
Jingle bells, jingle bells,
Jingle all the way:smajli44:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.