Sport-benzin ili dizel ?

Sport-benzin ili dizel ?

Sportski dizeli ili benzinci...

• Total voters
    44
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Vote: Obje podjednako :)
Kazu da bembure TDS i oni sa I oznakama idu podjednako... :) Al imamo mi tu scanera,pa ce nam on reci koji je ljuci... :)

Član
Ev sad vozam Alfu 159 2.4 JTD, 154 kW, auto je dizel, al stvarno fino ide :) Motor nevjerovatno ugladjen, rekao bi covjek ne ide nesto posebno, dok ne pogledas brzinomjer. A tamo kazaljka preskace jednocifrene brojeve...

Ja sam glasao za benzince, bar kad sam ja upitanju. Dizeli mogu biti gotovo jednako brzi, al bez Turba su totalno neefikasni. A osjecaj kada stisnes atmosferskog benzinca sa preko 90 KS po litri je fenomenalan, onaj trenutni odziv na gas, superiorno nabiranje obrtaja, imas osjecaj da si na vrhu svijeta. A to se trazi, brzina i nije najbitnija :D

Član
Oke, eto zasad rezultati ankete su onako kako sam i mislio, vise od vas polovice misli da samo benzinjare imaju pravo polagati na sportkse inacice...ali ima i dosta raje koja misli podjednako da trebaju biti zastupljeni...kulj :)

Član
ja sam za auto na elektricni ili neki vid hibridnog pogona fino gledah emisiju negdje monako ili monte karlo ima jedan pajdo pravi auta i napravio je nekog roadstera koji je na struju ima drama konja i folova a ne cuje se uopce kada dodjete kuci ukljucite ga u punjac i vozi opet i te njegove baterije traju jako dugo ma sve 5 oko njega
a dizel nema nista ljepse kada iza auta ostane onaj crni oblak zdravog zraka koji je nacisto bogat vitaminima mineralima i kancerogenima i leukonemima fujovima i ostalim
kod benzinaca se bar to ne vidi ali eto

Član
Gledam neki dan Rts neki lik u srbiji kupio sebi Renaul Kangoo na elektricni pogon...
Lik kaze kosta ga 150 dinara struje za 150 km.....
Maksimum sto meze preci sa punjenjem je 150 km
Neznam tacno kolko je to u nasim parama al mislim daje oko 5 km..
Auto nema mjenjac nemam pojma kako funkcionira al ubrzava do 100 km za 7,5 sekundi.
Furka prikljucis ga na struju ko mjesalicu ima ona sklopka:) Ludilo...
Dodjes na kafu u mocart i umjesto case vode trazis produzno kablo:)
ehhehehe

Legend
Cista glupost, time je maksimalno ogranicen, da ne govorim o nestancima elektricne energije, ili recimo dok grmi i sijeva, pa kad kisa pada i sl. A mislim da dodatno koplikuje i racun za El. Energiju.

Sranje u bojama, benzin zakon !!!

Član
ma meni su vala obje vrste dobre...benzince volim zbog nekih strana, ipak su malo osjetljiviji na gasu i jace trehaju od sjediste...a diesel (ali turbo) ima svoje prednosti, jer ide ko benzinac (mislim na performanse), a trosi dosta manje...i eto ocit primjer audija u le mansu, seata u wtcc-u...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.