Sport-benzin ili dizel ?

Sport-benzin ili dizel ?

Sportski dizeli ili benzinci...

• Total voters
    44
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Dakle, evo ponukan sam brojnim raspravama sa drugih foruma, da povucem to pitanje i ovdje...da li vi smatrate da u sportskim inacicama civilnih prometala ima mjesta za dizele, ili samo za benzince...pod sportskim inacicama mislim na GTI-ove, RS-ovke itd... ? Ajde bas me zanima kako ce stanje biti, i molim da obrazlozite vas odgovor...:icon_smile:

Član
dizeli ako cemo orat ceste gti ne bi sigurno bio to sto je da je poceo kao dizel i da su tafimali ovu tehnologiju dosta je samo zvuk uporedite to je pocetak i kraj koliko god konja, nm, il sta vec da ima kad cujes to je kraj.

Normala je da ima ludihdizela ko onaj audi r8 w12 tdi al meni drazi osmak ima manje konja i svega al.
ovdje sam negdje procito nesto na ovaj fazon (na dizel se ore, na plin kuha a na benzin vozi) tak nesto

Član
Gotivim benzince, ali sam za oboje, glasao sam za podjednako. Jednostavno dizeli su strasno uznapredovali zadnjih 15-20 godina, i novi modeli stoje rame uz rame s benzin modelima. Ali da, radije bi da cujem v8 da cegrlja pod haubom nego turbodizela :)

Član
poshto je kokuzluk udario sa svih strana ja cu reci DIZLO al' ako lova nije u pitanju onda sto posto BENZINJARA ;)

Član
Idu ovi Turbodiseli ko blentavi svaka cast al kad ga uporedis sa turbobenzincem jos uvijek izgleda smijesan...
A ako hoces sportsko auto ja mislim da zelis i sportski zvuk a to sa dieselom tesko je postici...
Jedini zvuk sto mi se kod diesela svidio je kod nurije na golfu dok ostalo kad stave remus zvuci ko ikarus autobus gradskog prevoza...

Neznam ja gotivim vise benzince a respect za diesela...

Legend
Mislim da onaj ko je iole ozbiljan nece ovo ni komentarisati. Prvo ova tema je stara koliko i pojam auto-moto foruma, a druga stvar to Vam je kao tipa da li je bolja plavusa ili crnka...

Član
ja sam vala vise za benzin,mada i dizelaša ima ljutih pravo i sportski nastrojenih al ja vise preferiram dobar zvuk i da ne moram cekati na -20 da se lampice pogase :)

Član
lov2xlr8 je napisao(la):
ja sam vala vise za benzin,mada i dizelaša ima ljutih pravo i sportski nastrojenih al ja vise preferiram dobar zvuk i da ne moram cekati na -20 da se lampice pogase :)

poptis za ove lampice :D

Član
daki je napisao(la):
Mislim da onaj ko je iole ozbiljan nece ovo ni komentarisati. Prvo ova tema je stara koliko i pojam auto-moto foruma, a druga stvar to Vam je kao tipa da li je bolja plavusa ili crnka...

vise volim plavuse :D:D:D

Legend
lov2xlr8 je napisao(la):

jest al trebas cekat da se zagrije, ugasi saug pa onda, a krace traj grijanje lampica, jos ako je turbo benzinac pfiii :)

Mislim ja u kuci imam i dizela i benzinca, svaki ima svoje mane i prednosti, iskreno dizel mi se poslije 15 godina zgadio, tako da sam morao kupiti benzinca, kakvog takvog. Onda ona tisina u kolima dok se vozis, i zvuk motora, bez podrhtavanja na semaforu, neprocjenjivo. Obadva auta su nova a ne bude zabune kod dizela znaci nije u pitanju Audi :D

ev ja sam glasao za benzince
dizele nikad nisam volio, a to je najvjerovatnije zbog golfova 2 dizela
i meni je isreno drazi moj 1.1 benzin nego neki 1.9 dizel sa ne znam kolko konja

Član
trizex je napisao(la):
Gotivim benzince, ali sam za oboje, glasao sam za podjednako. Jednostavno dizeli su strasno uznapredovali zadnjih 15-20 godina, i novi modeli stoje rame uz rame s benzin modelima. Ali da, radije bi da cujem v8 da cegrlja pod haubom nego turbodizela :)

;)

JD.

Član
meni vala ne smeta ako ima recimo GTI, ST, RS itd u benzin i dizel varijanti, sta me briga... ja znam da bi ja benzin uzeo a ko voli dizel nek ima i za njega nesto

jedini dizel koji bi vozio je bmw dizel ostalo nikad

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.