spajanje 2 compa na adsl

spajanje 2 compa na adsl

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Nije problem spojiti... ja sam samo ustekao drugi komp. nazvao 1422, i zamolio ih da mi omoguce konekciju vise racunara na adsl, jer su navodno od 1. marta, onesposobili konekciju vise racunara na jedan router... osim, ako ne ispunis prijavu na salteru ili ih nazoves...

Član
ako je ruter od bh teelecoma onaj odes na brrowseru ukucas 192.168.1.1 on ce ti otvoriti meni od adsl modema

trebas samo postaviti automatsku konekciju i mozes spojiti cetri racunara sami nadju sebi adrese...

i uvijek si konektovan......

a mozes vidjeti na bihnetovoj stranici kako i sta samo malo proguglaj jednostavno je...

pozzz

Član
Uh neznam kako je ADSL u BiH, al kod mene to ide ovako. Kao sto Deyo rece, podesis da radi u Router Mode-u ( cim ga upalis, odmah mozes na net ), ako vec nije tako podesen. Rekao si da imas cetiri izlaza, samo uguras kablove, spojis na mreznu karticu u kompu ( ili USB, kako god ) i ,,teorijski,, bi sami trebali da nadju sebi IP adrese.... Al povezivao sam tako par puta, pa nekad nece da dobiju IP, e tu je fora da se restartuje modem kao kad hoces nov IP, i onda sve radi super.....Nadam se da sam bio od pomoci, pozz

Legend
Deyo je napisao(la):
Nexus je napisao(la):
evo skontao sam kako treba,imaju 2 dzeka na modemu,jedan lan jedan usb

Hehe pa jeste to ali kad spojiš USB moraš se opet konektovati preko PPPoE a nećeš uspijeti jer si već konektovan preko jedne mašine :icon_smile:

to jest,ne mozes koristit oba racunara u isto vrijeme,prvom prilikom se prebacujem na neki drugi net jer elta pocela zajebavat opasno...
iskljucili mi internet prije 2 dana,ja nazovem vice nisi platio,a taj isti dan dobio racun...
kakoo bilo recite mi koji je net dobar na podrucju tuzle,al samo sa zicom,nista wireles i ta sranja?

Legend
a brate,svaki dan kad mi nestane konekcija,dodje mi da ih odem istuci gore sve,al cim prodju ova dva mjeseca sto sam platio prebacujem se negdje drugo hvala titu...

Član
nexa pruzis telekabelov kabl iz zenice,kablovski net i eto ti:lol::lol:
i meni ce trebat uskoro ovo gore,trebat cu povezivat 2 racunara na jedan kabl:icon_smile:

Administrator
Nexus je napisao(la):
edo hiti mi kabal:D
izgleda da mi adsl ostaje al one poskup sto jes jes

a hbg nexa i nije poskup.... 30 KM 5 gb....:icon_biggrin::icon_biggrin:

a vidjecu za ovo sto govorite... svasta sam jucer pokusavao kako ste govorili, i nista... i podesavao automatsku konekciju al ne ide... valja mi se opet danas zajebavat :D:D

smajke je napisao(la):
ako je ruter od bh teelecoma onaj odes na brrowseru ukucas 192.168.1.1 on ce ti otvoriti meni od adsl modema

trebas samo postaviti automatsku konekciju i mozes spojiti cetri racunara sami nadju sebi adrese...

i uvijek si konektovan......

a mozes vidjeti na bihnetovoj stranici kako i sta samo malo proguglaj jednostavno je...

pozzz

opet cu se smajke sutra zajebavat oko toga... ako neuspijem zovem tebe smajke.. jest da si mi skup jbg hoces piva al nema veze nabavit cemo tebi jednu bamboochu :p:p:lol::lol:

Član
Nexus je napisao(la):
Deyo je napisao(la):
Nexus je napisao(la):

Hehe pa jeste to ali kad spojiš USB moraš se opet konektovati preko PPPoE a nećeš uspijeti jer si već konektovan preko jedne mašine :icon_smile:

to jest,ne mozes koristit oba racunara u isto vrijeme,prvom prilikom se prebacujem na neki drugi net jer elta pocela zajebavat opasno...
iskljucili mi internet prije 2 dana,ja nazovem vice nisi platio,a taj isti dan dobio racun...
kakoo bilo recite mi koji je net dobar na podrucju tuzle,al samo sa zicom,nista wireles i ta sranja?

kako ja mogu na isti nacin koristit oba istovremeno?? :D a i meni se konektuje preko tog PPPoE sranja, sta je vec... :D

uglavnom, radi normala istovremeno, isto ko da su 2 konekcije odvojene...

Administrator
bulex je napisao(la):
Deyo je napisao(la):
Ako će ti biti lakše nazovi 1422 pa reci da ti začas kažu, ako se jave :cool:

hoce se javiti... al nakon 82685763456 pokusaja :D

a za taj kablovski... ne znam koje kablo dolazi... al mozda bi se moglo sta preko wireless broadband routera btw imam ja jedan prodati.... :D

bulex bi odma da razvije biznis:icon_biggrin: odma prodaje nesto:lol::lol:

emir_89 je napisao(la):
Nexus je napisao(la):
Deyo je napisao(la):
Nexus je napisao(la):

kako ja mogu na isti nacin koristit oba istovremeno?? :D a i meni se konektuje preko tog PPPoE sranja, sta je vec... :D

uglavnom, radi normala istovremeno, isto ko da su 2 konekcije odvojene...

pa namjesteno ti na router mode pa zato mozes... a ja ne mogu.. kad to napravim ne mogu nista, samo restart configuraciju modema i et...:icon_question::icon_question:

Član
pioneer_09 je napisao(la):
a hbg nexa i nije poskup.... 30 KM 5 gb....:icon_biggrin::icon_biggrin:
kako nije,ja na kablovskoj paket placam 30KM i imam 10GB na 2048kbps + 2GB na 512kbps,i preko toga je sve dzabe al je brzina 64kbps:D
10GB znaci 10UL+ 10 DL;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.