sociva, sijalice, pomoc!

sociva, sijalice, pomoc!

Član
Ljudi nabavio sam sociva valjda H7, eh sad imam par pitanja.Sociva su malo veca i imaju svoja sijenila, izmedju sjenila i sociva ima neki limic koji valjda sluzi da polovi svijetlost, da li da ga ostavim tu??Kako bi bilo da u njih strpam H4 sijalice??Danas kupio H7 sijalicu kako da je spojim da svijetli, ima 2 noge za razliku od H4 koja ima 3 i ustekam je nekako u one dvije nece da svijetli??8 KM jedna sijalica :icon_eek:
Unaprijed hvala :cool:

Član
h4 ima tri nozice jer ima i dugo svjetlo, h7 ima samo kratko pa je 2 noziceuzmi sijalicu i isprobaj na akumumaltoru kombinaciju nozica :)

Član
evo druze ja da se javim,kako si i trazio

adams ti je vec sve rekao. Samo dvije zice koristis iz svog dzeka,dugo svjetlo mozes da zaboravis. Ne mozes pogrijesit,niti ces sta sjebat,uzmi i probaj,treba ti masa i kratko i to je to;);)
i ja kad sam sebi spajao nisam sjekao originalni dzek,nego uzmi dvije zice sa stopicama i stavi ga u svoj originalni dzek i onda tamo da sociva,nemoj sjec dzek,mozda ce ti trebat:D

Član
Ako ces stavljat socivo u far ostat ce ti zice od pozicije, jer ti sijalica za poziciju nece ostat u faru, dakle na steker od pozicije ustekas u H7 sijalicu i to je to, sto se tice limica, njega ne diraj, on je za snop svjetlosti, ako ga izvadis neces imat efekat sociva. A to za H4 sijalicu, mozes pokusa, uzmi sijalicu stavi 2 stopice i na akumulator direkt probaj, pa vidi kako svijetli sa H4 sijalicom unutra, ako vec moze stati...

Član
E ljudi hvala na odgovorima, ugradio sam socivo u jedan far i probao ga svijetli odlicno cini mi se duplo bolje nego obicni, sad imam problem jer su sociva malo duza pa mi na jednoj strani smeta boca od vode za brisace, a na drugoj ce mozda smetati akomulator pa cu vidjeti kako cu :cool:

Član
bocu od vode premjesti ako mozes, ne znam sta vozis, al ja sam na kecu prebacio bocu u onaj ''kanal'' ispod brisaca :)

Član
@ adams KEC je :cool:
Ljudi sad kontam moze li se staklo fara rezati, ako moze izrezao bih na njemu krug samo da onaj vrh sociva viri valjda mu ne bi stetilo??Ja mislim da ne bi bilo ruzno mozda se ne bi ni primjetilo ili kod staklara pa da mi izreze sta mislite :icon_rolleyes:

Pricajte ljudi, smeta li socivu ako nije unutar fara?Sad mi na um pade pleksiglas, uzeo bih fino izrezao koliki je far i onda u sredini napravio krug za socivo da viri samo onaj vrh kao oko tako bi mogao nekako montirati far, sta mislite :icon_rolleyes:

Član
Hmm nemoj to raditi, radije uguraj socivo malo vise u far nek udari u staklo, da otraga moze stati, rezat staklo mozes, al tesko jedino ove vece firme kristal vitez itd, a pitanje je opet hoce li ti htjeti izrezat, i da li mogu tu vrstu stakla rezat u krug i slicno....

Član
ErRoR je napisao(la):
Hmm nemoj to raditi, radije uguraj socivo malo vise u far nek udari u staklo, da otraga moze stati, rezat staklo mozes, al tesko jedino ove vece firme kristal vitez itd, a pitanje je opet hoce li ti htjeti izrezat, i da li mogu tu vrstu stakla rezat u krug i slicno....
a sta mislis o pleksiglasu :icon_question:
i kad mi udari u staklo opet mi ovamo dugo, kad bi ovo se pleksiglasom moglo bilo bi :cool:

Član
ja ti nisam na pocetku rekao da ces imati problem sa bocom od vode. Ali nista strasno,skloni je negdje,ja sam svoju stavio sa stane,iza filtera goriva,nikad joj nista;)

Član
Nezz za plexi, pokusaj, mada po meni plexi djeluje dosta mutan, pa ne znam kako ce bas svjetliti kroz njega, al ako imas komad pokusaj pa vidi, nista te ne kosta ;)

Član
@ArminM na sta bocu zakacit, moze li se onaj njen nosac skidati :icon_question:
@ErRoR pokusat cu ako ne uspijem izmjestiti bocu ;)
Ljudi hvala na pomoci :cool:

Član
moze da ga odrezes pa zavaris negdje drugo,ili lakse da sebi napravis nosac, ili lakse zastekaj bocu negdje,nece joj nista bit;);)

Član
ArminM je napisao(la):
moze da ga odrezes pa zavaris negdje drugo,ili lakse da sebi napravis nosac, ili lakse zastekaj bocu negdje,nece joj nista bit;);)

ma zasarafit je negdje :cool:, bit ce dobro ako akomulator ne bude zafrkavao :cool:

Član
_vwfan_ je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

ma zasarafit je negdje :cool:, bit ce dobro ako akomulator ne bude zafrkavao :cool:

mene nije,doduse jesam ga malo pomjerio ulijevo,ali nista strasno,smetao je jedino ako se mijenja sijalica,ali nista strasno;);)