Jesi možda dobio uz to Start/Stop prekidač? Jer sam ja to htio raditi ali ima previše posla i nije baš za zezanciju, jer smisao toga je da ključ uopće ne upotrebljavaš kod paljenja auta, tzv keyless paljenje, a taj plavi privjesak ti radi na principu RFID senzora, gdje npr. staviš taj senzor, lupam sada bezveze, u pepeljaru i tamo moraš proći sa privjeskom da ga on očita i šalje info na taj Start/Stop prekidač i onda ga možeš upaliti.
Kada sam sebi mislio to ugraditi našao sam baš detaljan tutorial o tome, znači start/stop prekidač spajaš na žice od brave ( znači brava ide van i umjesto nje stavljaš taj prekidač i mora se maknut blokada volana da se ne zaključa ) imaš na bravi opciju ON-ACC- START ( ako me još memorija služi dobro ), onda RFID čitač spajaš na modul koji si dobio u tome paketu i RFID spajaš na taj prekidač start/stop. I kod automatika je lakše jer ima isto fora ako je auto u brzini isto ti neće upaliti, ne znam kako je kod ručnih ali da se pretpostavljam napraviti.
Kada se sve to spoji, onda RFID senzor negdje uglaviš ( pepeljara, pretinac suvozaca, ispod volana to je tebi na volji ) prođes sa privjeskom u blizini toga senzora i onda on šalje info na Start/Stop prekidač i onda on dobiva napon i dozvolu da može raditi dalje. Jedan pritisak na prekidač ti pali "kontakt", a drugi pritisak ti pali auto. Eh sada ne znam neki ga drže dok auto ne upali kao kada ga pališ sa kljucem, a neki samo stisnu i on odradi svoje valjda i to ima u priručniku kako se to da srediti. Kada je auto upaljen, ponovo se stisne prekidač i on ga ugasi. I ponovo ponavljaš postupak kada ga hoćeš upaliti
( privjesak preko senzora, 2x stisneš gumb i to je to )
Ovo je ono šta sam ja zapamtio kada sam sebi gledao možda sam nešto i fulao ali u biti takav je postupak, ima posla tonu dok nađeš koja je koja žica na bravi i skidanje blokade sa volana ( možeš i ostaviti blokadu i bravu ali onda ti start/stop prekidač nema neku svrhu kada ti sa ključem moraš otključati volan i pustiti ključ u bravi, a sa prekidačem ga paliti malo bezveze ). Najveći problem ti je raskopusati instalaciju brave, a za modul nađeš konstantnih +12v i masu. Ovo za mjenjač ti ne znam, ima caka, ne bi htio da ti auto u brzini pa da ga upališ preko start/stopa i auto cupne prema zidu ili nečemu