Skracivanje duzine brezona

• Začetnik teme GoPlay
  • Datum pokretanja

Skracivanje duzine brezona

• Začetnik teme GoPlay
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
G

GoPlay

Pitanjce... nadam se da cu u kratkom roku biti odgovora :)

Imam brezone 72mm duzine trebalo bi ih skratiti jer sam ih kupio planirajuci stavljati distancere i od toga za sad odustao....

Gdje ih mogu skratiti za cenat? Dal kod tokara ili nekog drugog bitno je da se navoj neunisti.

Hvala na odgovorima :)

To ce ti tokar sigurno moci uraditi, mislim to je sitnica... odreze se brezon i samo se ivice malo obrade tj. obore i eto ga, cas posla...

Član
bilo ko, bilo cim, najbitnije je da se prvo navrnu matice pa odreze, oa obradi ivica i onda matica odvrne skroz sa brezona, matica pravi taj finalni ulaz/izlaz na navoju.....

LP

G

GoPlay

Jos jedno pitanje.. koje je glava a koje rep brezona :p
Koji dio ide u glavcinu a na koji matica xD

5cd739.jpg

34dfkg3.jpg

G

GoPlay

Jel' oznake 271 ili neka druga?
Isto tako ako se odlucim sa skidanje brezona (kad zima dodje.. koja je procedura xD
Kako ih skinuti :p

Član
nezz oznaku ali imas plavu koja je za privremeno i crvenu za trajno...trebas za trajno....

navrnes dvije matice jednu za drugom i kontriras ih, stavis malo mase na navoj, uvrnes u glavicnu i jako stegnes, onda otpustis matice jednu od druge i iodvrnes ih i ides na sljedeci...nemoj uvjek site matice koristiti jer ces ih sjebati....

kad budes izvrtao opet kontriras matice, ugrijes brezon da pasta popusti i odvrnes....

LP

G

GoPlay

Ma uzeo sam set ovih sto su dolazile sa brezonima .. njih svakako ne mogu koristiti, rupa na felgi je uza nego sto su matice ... koristiti cu druge. Tako da ove sa slike mogu "unistiti" i koristiti za svasta... Ako sam dobro ukapirao...

Kada postavljam:

1) ovaj manji dio namazem crvenim locktite-om
2) na kontra dio zavrnem 2 matice (jednu uz drugu)
3) uvrnem u glavcinu namazani dio
4) ostavim da se osusi pa odvrnem jednu pa drugu maticu
5) stavim felgu i zavrnem maticama koje idu na felgu

Kada skidam:

1) skinem svoje matice i felgu
2) zagrijem brezon da pasta popusti
3) navrnem dvije matice
4) skinem brezon
5) stavim zimski set i zavrnem obicnim sarafima :)

Super Moderator
Da ne otvaram novu temu gdje ima kupiti brezone al da je to kvalitetno i sigurno, jer hocu duze jedno 1 do 1.5cm jer bi stavljao distancere 1 cm i da li je velika procedura oko zamjene istih? I jos me zanima kad distancere stavim da li ih treba stegnuti prvo za glavcinu nekako ili ih samo nabaciti i staviti preko njih felgu i stegnuti?

Član
allroad je napisao(la):
Da ne otvaram novu temu gdje ima kupiti brezone al da je to kvalitetno i sigurno, jer hocu duze jedno 1 do 1.5cm jer bi stavljao distancere 1 cm i da li je velika procedura oko zamjene istih? I jos me zanima kad distancere stavim da li ih treba stegnuti prvo za glavcinu nekako ili ih samo nabaciti i staviti preko njih felgu i stegnuti?

reko sam ti da moreš direkt :p ali ti se bojiš :lol: isto je ko da imaš šarafe, distancer na glavčinu pa felga na to i stegni šarafima...

ako imaš koga u beogradu, može ti kupit...

G

GoPlay

Ja sam brezone kupio u Beogradu. Firma Vracar tuning iz Indjije. Dosta raje iz BiH, CG, i HR uzima od njih za sportska vozila (drift je u pitanju) i nisu imali problema...
Tako da pretpostavljam da ja za gradske voznje ne bi trebao imao problema. Imaju razne duzine i razne matice... Najbolje da odes na njihov Web ili FB profil i vidis sta ti odgovara i kako :)
do 2cm distancera ti je dovoljan brezon 72mm duzine ( te sam ja sebi uzeo jer sam planirao distancere staviti i vidio da nema potreba za tim pa ih sad moram kratiti)
Gore iznad imas opisan postupak kako sta ide kad se stavlja jer se i ja za isto raspitujem :)

Član
GoPlay je napisao(la):
Ma uzeo sam set ovih sto su dolazile sa brezonima .. njih svakako ne mogu koristiti, rupa na felgi je uza nego sto su matice ... koristiti cu druge. Tako da ove sa slike mogu "unistiti" i koristiti za svasta... Ako sam dobro ukapirao...

Kada postavljam:

1) ovaj manji dio namazem crvenim locktite-om
2) na kontra dio zavrnem 2 matice (jednu uz drugu)
3) uvrnem u glavcinu namazani dio ( i stegnes momacki )
4) ostavim da se osusi pa odvrnem jednu pa drugu maticu (nemoras cekati da se osusi )
5) stavim felgu i zavrnem maticama koje idu na felgu

Kada skidam:

1) skinem svoje matice i felgu
2) zagrijem brezon da pasta popusti
3) navrnem dvije matice
4) skinem brezon
5) stavim zimski set i zavrnem obicnim sarafima :)
(ovde zamijenis radnju 2 i 3)

dodao boldano...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.