gledaj..svi ti motori 1.6 16 v...nebitno da li bio u pezou..fabiji..renou...fordu..ustvari idu na isti fazon..potrosnje su problizne..uglavnom moze se spustiti na oko 7 l kombinovano sa laganom nogom na gasu....ono sto ti mogu rec iz svog iskustva sa 3 ovakva 16ventilca..ford fiesta..ford focus i peugot 307...sve vozila priblizne tezine..
znaci vozio sam ford fiestu 5 ZETEC 2001 g..sportska verzija..te focusa ..i upijevao sam na kombinovanoj voznji(otvorena cesta-magistrala 60-70% + grad 20-30%) spustit potrosnju i ispod 7 litara sa klimom..
kad si opet u gradu u guzvi..popije polijepo..racunaj na 9-10...(to je ljeti..a zimi dodaj 1do2l jos )
sto se tice odrzavanja jako jako zahvalni motori..samo sipaj i vozi..a ja sam se iznenadio kako fino idu...
sva 3 auta su po satu mogla zalijepit 200km/h
pa sad..ako laze jarac rog ne laze .:icon_smile:
opet..poznato je da VW motori uzimaju nesto sitno vise..ali to ti moze biti pola litre vise..tako da je to opet izmedju 7-8 litara..
ali opet ako si u sarajevskim guzvama...ili tako nekom gradu..zbilja je nemoguce u gradskoj spusiti ispod 10..nazalost..
onda ti je samo plin rjesenje..