skidanje mjenjaca focus 1.6 16 v 2001 god

skidanje mjenjaca focus 1.6 16 v 2001 god

Član
jel se neko susretao s skidanjem mjenjaca na ford focusu 1.6 16v ,jel se moze sam mjenjac skinuti ili se mora komplet motor i mjenjac spustati da bi se mjenjac izvadio,danas gledam mjenjac je blizo mosta nekih 2-3 cm ...trebam tu info hitno hvala na odg

Član
sinoc sam pretreso youtube i nigdje ne nadje ovakav focus,ima jedan al je drugaciji raspored jbg,,,kod mene je usis do hladnjaka a u ovog je izduv do hladnjaka i stim i motor pomaknut prema hladnjaku vise,sutra moram da skidam juce skido onaj pinjon za kmh sat i nebi ga izvadio nema sanse,zakacio ga lancom i puko lanac :icon_eek: ,majstor se ibreti,volio bi cuti da ga je neko skino bez spustanja motora

Član
imal iko da je skido mjenjac sa focusa benzinca :icon_sad: jel se moze skinuti da se nespusta motor

Član
a zasto bi vadio motor? nemas potrebe, ja jos nijednom nisam vadio motor kad sam skidao mjenjac da se zamijene set kvacila.

Član
RS TURBO je napisao(la):
a zasto bi vadio motor? nemas potrebe, ja jos nijednom nisam vadio motor kad sam skidao mjenjac da se zamijene set kvacila.

joj druze nevadi se ni meni motor da bi mjenjac skinuo ali ovaj majstor tvrdi da se mora motor i mjenjac zajedno spustati pa onda mjenjac skinuti,neradi mi se to treba antifriz,instalaciju,klimu ode to u cijeli dan posla,a mjenjac je blizo grede/mosta tacnije onaj dio gdje se kopca poluosovina,sad kontam kad bi odserafo mjenjac i samo ga zakrenuo bil prosao pored i da se skine i mozeli se malo motor spustati nekih 5-6 cm a da nediram nista jer ionako ga mora dizalica drzati kad ce ostati 1 nosac samo ,2 su na mjenjacu,a vadim mjenjaac zbog onog pinjona mamu mu j.. nemoze su izvaditi nema sanse zapeko,neznam vise sta da radim :icon_confused:

Član
amkos je napisao(la):
RS TURBO je napisao(la):

joj druze nevadi se ni meni motor da bi mjenjac skinuo ali ovaj majstor tvrdi da se mora motor i mjenjac zajedno spustati pa onda mjenjac skinuti,neradi mi se to treba antifriz,instalaciju,klimu ode to u cijeli dan posla,a mjenjac je blizo grede/mosta tacnije onaj dio gdje se kopca poluosovina,sad kontam kad bi odserafo mjenjac i samo ga zakrenuo bil prosao pored i da se skine i mozeli se malo motor spustati nekih 5-6 cm a da nediram nista jer ionako ga mora dizalica drzati kad ce ostati 1 nosac samo ,2 su na mjenjacu,a vadim mjenjaac zbog onog pinjona mamu mu j.. nemoze su izvaditi nema sanse zapeko,neznam vise sta da radim :icon_confused:
Ti kad skines poluosovine onda otkacis nosace mjenjaca, moras ucrvstiti motor sa gredom gore i svezati ga za nju jer ce to sve povuci mjenjac prema dole :) onda ces dobiti dovoljno prostora da izadnje mjenjac van normalno, ja sam skidao na 2 focusa mjenjac, 1.6 16V i ovaj drugi ubi me ne sjecam se koji je motor bio i to davno isto mijenjan set kvacila :lol: i na oba nisam vadio motor nego skinuo normalno mjenjac kao i kod svakog drugog auta, i na isti nacin :D
Edit: zbog pinjona ne moras vaditi van ga, natopi ga WD-om i ostavi preko noci i sutra ujutro mora izaci van, mislim smijesno je vaditi mjenjac zbog pinjona bez uvrede :)

Član
RS TURBO je napisao(la):
amkos je napisao(la):
RS TURBO je napisao(la):

Ti kad skines poluosovine onda otkacis nosace mjenjaca, moras ucrvstiti motor sa gredom gore i svezati ga za nju jer ce to sve povuci mjenjac prema dole :) onda ces dobiti dovoljno prostora da izadnje mjenjac van normalno, ja sam skidao na 2 focusa mjenjac, 1.6 16V i ovaj drugi ubi me ne sjecam se koji je motor bio i to davno isto mijenjan set kvacila :lol: i na oba nisam vadio motor nego skinuo normalno mjenjac kao i kod svakog drugog auta, i na isti nacin :D
Edit: zbog pinjona ne moras vaditi van ga, natopi ga WD-om i ostavi preko noci i sutra ujutro mora izaci van, mislim smijesno je vaditi mjenjac zbog pinjona bez uvrede :)

meni je jos smjesnije al sad moram vaditi :D,ma sprican je i wd i neki sprej sto nagriza gumice al nece van,klijestima (cangama) ga drzali i čekičali po njima al nece van,stvarno je da ne povjerujes,sad hocu skinut mjenjac i pokusati onda da ga izbusim polako jbg nemam dr opcije,jedino kad skinem desnu poluosovinu neznam dal se vidi kroz onu rupu pa da ga pajsnem kako :icon_rolleyes: ,vidjecu jos malo jer ode da to radim

Član
uspio sam izvadit pinjon mamu j.. probusio ga i stavio obetonski ekser i zakacio lanac i dizalicom digo prednji kraj 5 cm kad ispade ja sav sretan :lol: :lol:

Član
fabrika ga je stavila sa dvije gumice a na ovom novom dosla jedna samo,vidjecu da nepusta mozda ulje al nebi trebo,,,,