Sistemce u kutiju?

Sistemce u kutiju?

Član
E ovako rodjak kupio neke pioneerove sistemce imaju 90 w rms. Eh sad, nebih da mu busim dasku pa da na nju stavljam zvucnike, pa koji bi bio najbolji nacin da se ti zvucnici ubace? Jel' se moze neka kutija napravit' i hoce li to imati kakvog efekta?

Član
Stavljo sam ja u kutiju 6x9 one elipsaste zvucnike iz istog razloga da ne busim policu :D

Uglavnom precizni je zvuk bio,al na dubini tj bassu se primijeti gubitak, bas radi velicine kutije falilo im je par litara , na polici bolje svira jer mu citav gepek prakticno dodje ko kutija a tu je dosta vise zapremine :D
Nekom od clanova foruma sam ja dao te kutije dzabe,bijeli pasat mk2 karavan ne znam koji mu je nik mogo ti je slikat da vidis kak izgledaju ,sve strane su pod uglovima ukopljene ....

koja je velicina tih vasih zvucnika :icon_question::icon_smile:

Član
Ma najbolje napravi jos jednu policu lakse nego kutije pravit :icon_smile: Uzmes medijapan od nekih 6mm isijeces oblik koji ti odgovara ,presvuces eko kozom a orginalu policu ostavis citavu ;)

Član
Ma tako bi i najlakse bilo. Vidjet sa njim kako hoce. A koja bi mi otprilike litraza trebala za dva takva zvucnika?

Član
Ma kako god te kutije da uradi nakaradno izgleda na polici a i lopovima jos draze ukrasti :icon_rolleyes:

A za litrazu ne znam :icon_rolleyes: najbolje napravit otprilike kakve 2 kutijce onak sklepati tek tako samo radi testa vecu i manju kutijce pa cuti kak svira i onda uraditi kako treba , al opet mislim da je jednostavnije i bolje napravit novu policu :icon_smile:

sto se litraze tice, cca 10tak litara po komadu za 20cm i 6x9 elipse.. Mada sto adi kaze falit ce dubine, ali ce zvucnici svirat brze i glasnije i podnosti ce vise snage u kutiji.