Širenje blatobrana

Širenje blatobrana

Član
Za ovo sto zelim, neko jos i kaze izvlacenje obrva ili kako god... razumemo se..
Naime, montirao sam nove felge, i pod uslovom da su 13-ke od 6J ET13 osetno prelaze bocnu liniju karoserije i pri opterecenju osetim gumu kako zastruze o rub blatobrana. Dimenzija guma je 175 60 R13 i ne bih stavljao nizu jer je i ovo neuslovno za nase drumske kratere. :D
Zanima me da li neko siri ili izvlaci rubove blatobrana bez secenja i zavarivanja lima? Imao sam u planu inace da popravim malo neke propuste na limariji tako da nije problem ponovno farbanje izvucenog dela, samo mi je bitno da uz manja ulaganja imam funkcionalne tockove.
Previse sam para uvalio na servis podvozja i sredjivanje felgi da bih odustao...
A dodje mi da sve prodam i kupim normalan auto u koji necu vise marku uloziti. :icon_mad:

Član
probaj kod "UNE" - kad krenes niz kobilju glavu ispod podvoznjaka par stotina metara sa desne strane vidjeces dosta renaultaaaaa ;)

roki_actros je napisao(la):
Ima sprava za izvlacenje rubova uz minimalno pucanje laka...Mislim da dodje 30.-tak KM izvlacenje 2 ruba...

jel to negdje kod tz ima? treba meni...

a jesu to kod tebe bmwove felgice...? na sto montiras? kod mene su ista ta dimenzija i guma i felgi...

Član
Nisu BMW-ove, u pitanju su felge brenda "Mangels", izradjene su od neke legure magnezijuma, daleko su lakse od celicnih a nisu od aluminijuma. Originalno su bile hromirane samo je upropasten hrom pa sam ih ofarbao u perla belu boju. Uglavnom predivna felga sa dubokim falcem, kao da je napravljena za mog Twinga. Imam eibachove krace opruge pa je auto vec prilicno nizak, ukoliko mi ovaj poduhvat prilagodjavanja blatobrana bude preskup, sve vracam na stock i felge sa gumama prodajem i uzimam OEM Renaultove 14".

A na cemu ti kotrljas te felge i gume?

deez je napisao(la):
Nisu BMW-ove, u pitanju su felge brenda "Mangels", izradjene su od neke legure magnezijuma, daleko su lakse od celicnih a nisu od aluminijuma. Originalno su bile hromirane samo je upropasten hrom pa sam ih ofarbao u perla belu boju. Uglavnom predivna felga sa dubokim falcem, kao da je napravljena za mog Twinga. Imam eibachove krace opruge pa je auto vec prilicno nizak, ukoliko mi ovaj poduhvat prilagodjavanja blatobrana bude preskup, sve vracam na stock i felge sa gumama prodajem i uzimam OEM Renaultove 14".

A na cemu ti kotrljas te felge i gume?

kod mene su melber 6x13 et13 koje su dolazile ili su radjene za prvu bmw-ovu trojku...polirac falc, a sredina u crno lakirana...gume 175/60R13 fulda...gewinde americki Summit Racing do kraja odvrtnute naprijed i kontra-kosi nagib do kraja (zbog toga i stanu nekako u blatobrane...a nazad su jos visoke (mogu jos 3 cm dole) jer kad natovarim paraju od blatobran...pa zbog toga hocu da blatobrane prosirim, mada je kod mene zaj*ancija nazad jer su 4 vrata pa vrata su skroz do blatobrana...inace '88 opel corsa A sedan...niej toliki problem sirina felge jer su fabricke 4,5x13 ali je fabricki et49...pa izlaze previse van...al zato leziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii