setovi za reparaciju

setovi za reparaciju

Početnik
znaci gdje se moze nabaviti set za reparaciju turbine i servo pumpe,sto se tice turbine nasao sam na e-bay-u par oglasa al em nemam iskustva sa narucivanjem sa e-bay-a em neposejdujem karticu tako da to otpada,znaci gdje bi mogao naci to dvoje u BiH,hitno je pravo ;)

Početnik
ArminM je napisao(la):
jel ti zato pusi passat, ja danas vidim muju prodje kraj poste, pusi za njim

nije jer u mene auto nepusi toliko nije toplana,moguce da je se natalozilo posto sam danas presao samo 150km po gradu a i moguce zbog atf-a da je,treba mi cisto zbog predostroznosti da to odradim posto sam odusto od prodaje

Nemas nista od tog seta... Kako mislis to balansirati sve uopste ? Posalji u uzice i nek se uradi cestito, ocisti EGR i ostalo, i bit ce ok ;)

Član
Sarajlic je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

nije jer u mene auto nepusi toliko nije toplana,moguce da je se natalozilo posto sam danas presao samo 150km po gradu a i moguce zbog atf-a da je,treba mi cisto zbog predostroznosti da to odradim posto sam odusto od prodaje

nisam ni rekao da je toplana, sta se ljutis odma, onako pitam da li zbog turba pusi
al ajd:icon_exclaim:

Početnik
technoGeek je napisao(la):
Nemas nista od tog seta... Kako mislis to balansirati sve uopste ? Posalji u uzice i nek se uradi cestito, ocisti EGR i ostalo, i bit ce ok ;)

u mene nema egr-a uopste jer sam ga izvadio,a nepada mi napamet da slajem u uzice jer auto je svaki dan u poonu tj treba mi svaki dan,nemam vremena niti zelim uopste da se zezam stime,ja sam nedavno skidao i rastavljao turbinu u svrhu ciscenja i poliranja,i primjetio sma da mi lezaj pokazuje neki zamor tj postoji odredjeni luft u doticnom pa bih ga zamijenio,a balansiranje ima ko da odradi tako da interesuje me samo set znaci cisto iz predostroznosti jer auto vuce nenormalno za svoju kilazu i konje nakon ciscenja,a potrosi maximalno 3-3.5 deca ulja na 7000km

ArminM je napisao(la):
Sarajlic je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

nisam ni rekao da je toplana, sta se ljutis odma, onako pitam da li zbog turba pusi
al ajd:icon_exclaim:

nemam razloga da se ljutim vec samo kazem da nepusi u tolikoj mjeri,tacnije skoro nikako,jedino kad zapusi je kad ga stisnes do nekih 3800rpm a to se radi kad god se ima prilika tj svaki put kad idem u zepce ili zen malo se izadje na autoput pa se ispuse a turbina je u poprilicno dobrom stanju sa obzirom na 224 hiljade km i ovo radim samo zbog tog veoma malog lufta jer osjecam da sve sto se vise tako vozi da ce vise stradat ;)