Servo pumpa - problem

Servo pumpa - problem

U zadnjih par dana mi se poceo pojavljivati cudan zvuk iz motornog prostora... zakljucim da su lezajevi na aleternatoru otisli... fino skinem alternator, rastavim.. ugradim nove lezajeve, sklopim i namontiran i sve uredno radi... eh sad, jos jedan zvuk se javlja iz servo pumpe... skinuo sam remen sa pumpe da vidim da li je do nje... kad skinem remen ne cuju se nikakvi zvukovi, ali kad vratim remen opet se cuje... znaci problem je u servo pumpi :icon_rolleyes:

eh sad... zvuk je onako tup... i onako, cuje se ni malo ni puno, kako da kazem... inace servo radi uredno, ulja ne fali... da li su samo lezajevi stradali u pumpi i da li smijem ovako voziti jos neko vrijeme ili to moram sto prije skidati i reparirati... inace polovna kosta od 40-100eur tako da bi fino zamjenuo dijelove koji su potroseni.....

slika servo pumpe:

Uploaded with ImageShack.us

Član
ako je pumpa u pitanju neisplati se to ništa otvarati a imam ti ja pumpu ako je audi upitanju i cijena bi bila 25km

zatvoraš je napisao(la):
ako je pumpa u pitanju neisplati se to ništa otvarati a imam ti ja pumpu ako je audi upitanju i cijena bi bila 25km

vidi, ja bi je rastavljao sa majstorom, ruke nebi placao... samo dijelove koje je potrebno zamijenuti... ova pumpa je presla cca 300k km koliko ja znam za auto a sigurno nikad nije radjena otkako je iz fabrike izasla, tako da nije ni cudo da lezajevi ili semeninzi pocnu otkazivati... zasto se nebi isplatilo, cisto informativno :icon_question: znam da su zamjenski dijelovi nekvalitetni ali jbg kad nam nema druge ;)

p.s. jel ti ista ovakva kao na slici... ova radi na 75bar... koliko tvoja :icon_question:

GreenDevil je napisao(la):
zamijeni lezaj, promijeni ulje i kostat ce te max 30KM

pa to bi i uradio... jer fkt je pumpa dobra, zao mi je da je sad mijenjam... koliko ima lezajeva u njoj i koliko ulja stane u cijeli servo sistem... jel ima nesto na sta treba obratiti posebnu paznju :icon_question:

zatvoraš je napisao(la):
sad sam provjerio 100 bari je a identična je ovoj na slici

hvala ti na ponudi.... ako meni ili nekome zatreba tebi cu se javiti ;)

ja sam na dvici radio i bio je 1 lezaj, a ulja ti nece otic ni 1L, ja mislim da je cak ista servo pumpa
ja mislim da je lezaj 6203 c3, tako nekako ide oznaka ako se ne varam, jbg ja to radio prije 3god

ja sam na dvici radio i bio je 1 lezaj, a ulja ti nece otic ni 1L, ja mislim da je cak ista servo pumpa
ja mislim da je lezaj 6203 c3, tako nekako ide oznaka ako se ne varam, jbg ja to radio prije 3god

aha... a dobro, broj bi ocitao po skidanju lezaja sa servo pumpe i takav trazio... moze li lezaj jos nesto prouzrokovati osim samog zvuka... npr. otezano motanje ili sl. :icon_question:

nisam ni ja nista bolji po tom pitanju, uglavnom, nakon reparacije ces osjetit ratliku, volan ce bit dosta laksi i nece skripat kad smotas puni

nisam ni ja nista bolji po tom pitanju, uglavnom, nakon reparacije ces osjetit ratliku, volan ce bit dosta laksi i nece skripat kad smotas puni

hvala ti druze na savjetu ;) kad se nadje finog i slobodnog vremena skinucu je i fino uraditi :icon_smile:

moze lock :icon_smile: