evo da se malo uključim,
ja lično vozio ibizu, trkao se sa njom, mogu vam reči da je auto brz ko metak, ide ko moj golf koji ima 185 ks,
vidim u nekoliko navrata ljudi spominju nekih 130 ks, ne znam odkud, ovaj auto ima 145 ks, ko išta zna o čipovanju jasno mu je ko dan da TDI 110 ks čipovan prvim stage-om ide na 140-150 ks
dalje vidim ovdje sve (čast izuzecima) neki teoretičari, sve ma ne vjerujem ja i td vidim ja da vas dosta vozi tatine aute po 60 ks a trke gledaju na tv-u i youtube-u pa misle da imaju pravo pametovati
i naravno uvijek je tu "mozgova" koji su ubjeđeni 100% da je benzinac brži od dizela pa kako god i nije to tolika razlika ni ako je turbo benzin, mislim da su honde atmosverci najbolji primjer
dado vam je rekao da je brži od ibize cupre 1.8 T koja ima 156 ks i od leona 1.8T koji ima 180 ks i to je živa istina, ja sa svojim golfom ovog leona "derem" u svakom segmentu, a evo da vam kažem još par auta koje je ova ibiza uzela pa se vi čudite i naprdujte može-ne može:
clio sport (koji god), golf V GTI, mercedes E 500 (300 ks), mercedes clk 230 kompresor, alfa 147 2.0, alfa mito 1.4T
i još bruku tih nekih 'ebenih benzinjara, od ovih merc i GTI V ga prestižu na 130-140 km/h a ovo ostalo ne stiže nikako
opet kažem, teoretičari ako imate taj neki 1.8T ili nešto drugo što mislite da je brzo, bujrum evo golf, ili ibiza, a o gospodinu Ivici da i ne govorimo, stavio vam je čovjek clip pa pogledajte kako dizel ide, a evo vam još jedan klip, isti auto kao Ivicin, uzmite štopericu pa se onda ibretite kako ide "čađo"
http://www.youtube.com/watch?v=QBI8wfY31HM&feature=related