Hvala na odgovorima,
Rikverc nema sinhron, Ibiza je polo, a rješenje je da probaš potpuno zaustaviti auto pa onda u rikverc, a možda se i set kvačila potrošio....u najgorem slučaju popravka ili zamjena mjenjača - par stoja troškova.
U potpunosti sam zaustavljen na ravnom kada prebacujem u rikverc, i on opet grebe
(jah, polo
, ja stalno govorim trojka)
meni se isto dešavalo na golfu kad idem unazad grebe nešto,na kraju je problem bio u zupčaniku od rikverca puko 1 zubac popravak je bio 100km
Meni zagrebe samo dok prebacim, ostalo unazad vozi bez problema
Rikverc kao sto kolega rece nema sinhron, kad saltas u rikverc, stani u potpunosti i stisni kvacilo do kraja i ubaci u prvu brzinu pa onda u rikverc i nece ti hrzati vise u rikverc, samo kad ubacivas u rikverc znaci prvo ubaci u prvu ili drugu brzinu (nemoj pustati kvacila nego drzi pritisnuto cijelo vrijeme) pa onda poslije ubacivanja u prvu ili drugu brzinu onda u rikverc i nece biti problema. To ti se desava jer je korpa na nekom mjestu dobila malo i lagano dodiruje lamelu i onda se mjenjac okrece zajedno sa motorom, ne zaustavi se u potpunosti i zato hrzne kad saltas...
To ću definitivno probati, javim ako bude kakva promjena!
Ovi sto su ucili voziti na krsevima a i ja s njima znaju sta je i navikli uvijek prva druga pa tek onda rikverc
Ja i moj otac smo se složili oko jedne stvari, a to je da kupim auto starije od sebe i da ga vozim dok komforno ne mognem priuštiti šta bolje ili on se ne raspadne.
Ja inače parkiram u leru i dignem ručnu, tako da svaki put kada krećem zagrebe, mada sam sada počeo ostavljati ga u rikvercu, tako da kad upalim ne grebe, lijepo izađem, u prvu i nastavim voziti.
Dakle, prva/druga - rikverc, javim ako šta bude.
(na dnu je slika gdje otprilike zagrebe)
Hvala!