Seat ibiza 1996 ,problem sa kvacilom ili ?

Seat ibiza 1996 ,problem sa kvacilom ili ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Zdravo,imam jedno pitanje.

Posjedujem ibizu 1.6 iz 1996 god i imam sljedeci problem,t.j slabo se razumijem u mehaniku auta.

Dakle,kada vozim auto normalno i dam gas,prvo se povecaju obrtaji pa auto polako ubrzaje,znaci kao da ga drzim na kvacilu ,takodje pravi mi probleme pri kretanju na uzbrdici'znaci nece odmah da povuce.Da li je problem u lameli ili je neki drugi dio u pitanju,neki savjet ? (stop : odvuci auto do prvog mehanicara i tipa sigurno ti je nesto pokvareno) :D

Hvala! :icon_exclaim:

Član
Moze se zamjeniti ona sama jel tako? Zna li neko neku okvirnu cijenu ? da li odg.sa vw pola ?

Član
Moze biti i potisan da je otisla zato ti ne smrdi, u svakom slucaju zamjeni komplet set kvacila, ulje u mjenjacu, kao i semeringe.
Moze ti set od pola sve je to isto ,ako mislis stavljati polovan set ,Ja bih to zaobisao, stavi sachs set i miran.
Set kvacila cca 150KM, ulje 20 KM, set semirnga 15 KM, ruke 50-60 KM, pripremis 250 KM i nece biti problema.;)

Član
Ma kada skines vidjeces sve, dali je semering propustio ulje ili je nesto drugo,ako je dobra korpa tj potisna i druk lezaj zamjeni samo lamelu i to nadji na otpadu polovnu, jer ovi novi setovi su jako slabi!

IGY

Član
na tu ibizu ti pase i od g2 set, jer isto tako mjenjac pase od g2, kod mene je sad mjenjac od g2 jer je jaci i bolji nego ibizin koji se sasuo prije godinu dana na jednom SR :)

polovno ni ne pomisljaj jer te ruke same dodzu 60km, lamela 120 kod panex-u LUK

Član
IGY je napisao(la):
na tu ibizu ti pase i od g2 set, jer isto tako mjenjac pase od g2, kod mene je sad mjenjac od g2 jer je jaci i bolji nego ibizin koji se sasuo prije godinu dana na jednom SR :)

polovno ni ne pomisljaj jer te ruke same dodzu 60km, lamela 120 kod panex-u LUK

Ja sam na korada stavio LUK-ovu polovnu evo je 2 godine na autu odlicna, ali eto svako ima svoje! ;)

Član
Dejan 16v je napisao(la):
Ma kada skines vidjeces sve, dali je semering propustio ulje ili je nesto drugo,ako je dobra korpa tj potisna i druk lezaj zamjeni samo lamelu i to nadji na otpadu polovnu, jer ovi novi setovi su jako slabi!

Polovnu lamelu nemogu vjerovat i to sa otpada :icon_confused:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.