1kW=1.36KSmislim 47kw oko 75 konja. nemam papir da provjerim tacno
Veliki servis sa ovim dijelovima koji nisu u ovlastenom 80000km ili 2 godine,to ti je garancija,ako ti mehanicar pravilno zamjeni,ulje za italijane je selenia,mozes i neko jeftinije,to je do tebe,disk plocice trw,mogu i jeftinije.....da ne otvaram novu temu ibiza dao tj zamijenio za punta clasic 2010g, ipak je bio 55kw motor u ibizi i od ležanja auta trebalo je to sređivati , pa mi je ispalo jedna zamjena za punta classic 1.2 44kw 2010g sa 90 hilja na satu, auto je golo da nemože biti golije čak nema dijagnostiku, btw neznam da li na puntu inače to i ima... bukvalno se nema šta pokvariti....o klimi da ne pričam...ugl sad ću da uloži u njega ko zvezda u piksija i da to bude solidna vozilica na cesti.
Ono što me interesuje je plan održavanja
1. na koliko se radi veliki servis i šta on podrazumjeva?btw koliko se kreće po tim loklanim garažama, pričaju razne gluposti po netu pa da provjerim, planiram ga svako odraditi
2. koje ulje i marke filtera i na koliko raditi zamjenu,
3. kočnice; pločice pakne ili šta je već koje marke su ok i ko tuši te marke
2 i 3 planiram ja odraditi.
Ja kad sam ga imao prije 7,8 godina i kad sam provjeravao bilo je 80.000km ili 5 godina zamjena zupčastog sa orginalnim dijelovima , sa ovim ovde zamjenskim ja ne bih išao preko 50,60.000km tim prije što je što se tiče toga stvarno prejeftin , ja sam za svoj plaćao 34KM španer i remen , sa rabatom?! Kod tebe ta novija verzija ima drugačiji zupčasti ,ali je opet ispod 100KM , vodena je oko 50-ak KM.da ne otvaram novu temu ibiza dao tj zamijenio za punta clasic 2010g, ipak je bio 55kw motor u ibizi i od ležanja auta trebalo je to sređivati , pa mi je ispalo jedna zamjena za punta classic 1.2 44kw 2010g sa 90 hilja na satu, auto je golo da nemože biti golije čak nema dijagnostiku, btw neznam da li na puntu inače to i ima... bukvalno se nema šta pokvariti....o klimi da ne pričam...ugl sad ću da uloži u njega ko zvezda u piksija i da to bude solidna vozilica na cesti.
Ono što me interesuje je plan održavanja
1. na koliko se radi veliki servis i šta on podrazumjeva?btw koliko se kreće po tim loklanim garažama, pričaju razne gluposti po netu pa da provjerim, planiram ga svako odraditi
2. koje ulje i marke filtera i na koliko raditi zamjenu,
3. kočnice; pločice pakne ili šta je već koje marke su ok i ko tuši te marke
2 i 3 planiram ja odraditi.